Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.03.2017 18:09:02

Roglič tretji in Špilak deseti v etapi na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja

Dvakratni kolesarski svetovni prvak Slovak Peter Sagan je zmagovalec pete etape dirke od Tirenskega do Jadranskega morja, 209 kilometrov dolge preizkušnje od Rietija do Fermoja. S tretjim mestom se je izkazal Slovenec Primož Roglič iz ekipe LottoNL-Jumbo, deseti je bil Simon Špilak iz Katjuše-Alpecina.

Kolesarje je po sobotni kraljevski etapi danes čakala nova razgibana dirka, v zadnjih 90 km so morali premagati serijo kratkih, a strmih vzponov, tudi po kockah.

V zadnjih kilometrih so se vrstili številni napadi, na koncu pa se je zmage veselil Sagan, ki je bil v sprintu močnejši od Francoza Thibauta Pinota na drugem in Rogliča na tretjem mestu. Za njimi so se zvrstili sami zvezdniki Britanec Geraint Thomas, Nizozemec Bauke Mollema, Kolumbijec Rigoberto Uran, Nizozemec Tom Dumoulin, vodilni na dirki Kolumbijec Nairo Quintana, Avstralec Rohan Dennis, kot deseti pa je ciljno črto s šestimi sekundami zaostanka prečkal Špilak.

V skupnem seštevku je Roglič napredoval na četrto mesto, Špilak pa na deseto. Še vedno vodi Quintana, ki ima 50 sekund zaloge pred Pinotom in 1:06 minute pred Dennisom, še devet sekund več zaostaja Roglič. Zasledovalci niso daleč, Dumoulin za najboljšim Slovencem zaostaja štiri sekunde, Thomas osem, Uran 15, Španec Jonathan Castroviejo 17, Mollema 22, Špilak pa 44.


Oba Slovenca sta bila odlična že v soboto, ko je Špilak prikolesaril na peto mesto, Roglič pa na 10. 27-letni nekdanji smučarski skakalec je po končni zmagi na dirki po Algarveju napovedal, da bo eden od načrtovanih vrhuncev njegove sezone dirka od Tirenskega do Jadranskega morja, ki velja za eno najprestižnejših spomladanskih etapnih dirk. Roglič je v zadnjih dneh dokazal odlično pripravljenost, čeprav je tik pred startom prve etape utrpel nesrečo, si porezal prst in dobil nekaj šivov.

"Super. Sem zelo vesel, kako se razpleta. Danes sem užival. Jutri se bomo poskušali izogniti vsem težavam, priti čez etapo. Zadnji dan je še kronometer ... Kaj pa vem, kaj bo pomenil za končni razplet? Čim hitreje bom skušal odpeljati in bomo videli, kaj bo to prineslo," je današnji razplet pokomentiral Roglič, o poškodbi pa dodal: "Seveda ni prijetno, ko pritiskam ob krmilo in ob luknjah v cesti. Pritiskam na pet šivov, ampak je vsak dan boljše, očitno me ne ovira več kaj veliko."

Matej Mohorič (UAE Team Emirates) je bil 70. z zaostankom 11:07 minute, Luka Mezgec (Orica Scott) 140., zaostal je 24:58 minute, Marko Kump (UAE Team Emirates) je zaostal 27:08 minute in osvojil 162. mesto. Od te trojice je Mohorič skupno 75., Mezgec 126. in Kump 152.

Do konca dirke sta še dve etapi. V ponedeljek tekmovalce čaka etapa od Ascoli Picena do Civitanova Marcheja, v torek pa zadnja etapa, posamični kronometer s startom in ciljem v San Benedetto del Trontu.

Značke: kolesarstvo, italija

Članki iz rubrike