Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 12.03.2017 08:04:13

Mugerli do etapne zmage in skupnega vodstva

Na hrvaški kolesarski dirki Istrska pomlad je današnjo drugo etapo, ki se je končala na Motovunu, zmagal Slovenec Matej Mugerli (Amplatz-BMC) pred Dancem Rasmusem Guldhammerjem (Veloconcept) in še lani mladincem Tadejem Pogačarjem (Rog). Mugerli je tudi novi vodilni, Pogačar se je prebil na tretje mesto skupno.

Mugerli je v letošnji sezoni, ko se je preselil v avstrijsko ekipo pod vodstvom slovenskega športnega direktorja Luke Želeta, v odlični formi. Na prvi dirki, veliki nagradi Izole je bil tretji, pred tednom dni pa je zmagal enodnevno dirko Trofej Poreč.


Pred nedeljsko zadnjo etapo ima Mugerli 11 sekund prednosti pred Britancem Ianom Bibbyjem in 19 pred Pogačarjem, ki je lani med mladinci osvojil bronasto kolajno na evropskem prvenstvu. Mugerli je dirko Istrska pomlad zmagal leta 2013, lani je bil skupno tretji.

Dirka se je sicer začela v četrtek s prologom, ko je bil najboljši Slovenec Žiga Horvat, Pogačar je bil deseti, v petkovi prvi etapi pa so bili v prvi deseterici trije Slovenci, Andi Bajc na sedmem, Žiga Jerman na osmem in Gorazd Per na devetem mestu.

Značke: kolesarstvo, hrvaška

Članki iz rubrike