Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.03.2017 17:23:31

BMC-ju ekipni kronometer na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja

Z moštveno vožnjo na čas v Lido di Camaioreju se je začela kolesarska dirka svetovne serije od Tirenskega do Jadranskega morja. Z uvodno, 22,7 km preizkušnjo je najbolje opravila ekipa BMC. Orica-Scott Luke Mezgeca, enega od petih Slovencev na dirki, je končala na petem mestu. Prvi vodilni na dirki je Italijan Damiano Caruso.

BMC je za 22,7 km proge potreboval 23:20 minute. Sedemnajst sekund za njim je končal Quick-Step Floors. Še dodatnih pet sekund sta zaostala Movistar in FDJ.


Orica-Scott je zaostala 25 sekund, šesti je bil LottoNl-Jumbo Primoža Rogliča, ki je dirko od Tirenskega do Jadranskega morja postavil za enega glavnih ciljev sezone, z zaostankom 40 sekund. UAE Team Emirates Marka Kumpa in Mateja Mohoriča je na 14. mestu zaostala 1:09 minute, Katjuša Simona Špilaka je zaostala eno minuto in 36 sekund, kar je zadostovalo za 16. mesto.

Pri BMC-ju je prvi ciljno črto prečkal Caruso, ki bo s tem oblekel majico vodilnega na četrtkovi drugi etapi. Od favoritov za končno zmago Kolumbijec Nairo Quintana (Movistar) in Francoz Thibaut Pinot (FDJ) bosta lovila 22 sekund zaostanka. Italijan Vincenzo Nibali iz Bahrajn-Meride, v kateri tokrat ni nobenega Slovenca, si je "pridelal" 53 sekund zaostanka, še dve sekundi več Italijan Fabio Aru (Astana).

Značke: kolesarstvo, italija

Članki iz rubrike