Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 26.02.2017 18:03:37

Sagan z medvedki Haribo proslavil zmago na belgijski klasiki

Peter Sagan
twitter
Kolesarski svetovni prvak Peter Sagan je zmagovalec enodnevne dirke Kuurne-Bruselj-Kuurne v Belgiji.

Slovak je zmagal prvič letos, to je tudi prva zmaga njegove nove ekipe Bora-Hansgrohe v svetovni seriji. Drugi je bil Belgijec Jesper Stuyven (Trek) in tretji Britanec Luke Rowe (Sky). Slovencev spet ni bilo v ospredju.

To je bila druga kolesarska klasika v dveh dneh, sobotno dirko svetovne serije Omloop Het Nieuwsblad je zmagal Belgijec Greg van Avermaet, Sagan je bil drugi. Slovak je bil dan kasneje na dirki ekstra kategorije spet v ospredju zadnjih 30 kilometrov, opravil levji delež, da je končal beg manjše skupine, večkrat napadel in se skušal otresti zasledovalcev, a se ti niso dali. Ko nihče ni želel na čelo skupine, je Sagan zavrl in Italijan Matteo Trentin je moral napasti, Sagan pa je odločilni napad sprožil kakšnih 300 metrov od cilja in prepričljivo zmagal. To je bila sicer že njegova 90. profesionalna zmaga.

Sagan je zmago v svojem slogu tudi proslavil na svojevrsten način: od člana ekipe je dobil pest želatinastih bonbonov Haribo v obliki medvedkov, jih stlačil v usta in odšel obveznostim naproti. "Želel sem si normalen sprint, dobil pa napade po ciljni črti. Ko sem bil v begu, sem bil vesel, da so fantje dobro sodelovali, do cilja nas je skupaj prišlo pet, zato je to dobro. Sprint je bil počasen, ker je Trentin kmalu napadel, Rowe ga je šel loviti, nato smo se spet ustavili, jaz pa sem se odločil, da grem sam naprej 250 metrov od cilja," je med drugim še s polnimi usti medvedkov Haribo povedal dvakratni svetovni prvak.

Od Slovencev je bil tako kot v soboto najboljši Kristijan Koren (Cannondale-Drapac), ki je na 39. mestu zaostal 13 sekund. Od četverice Bahrajn Meride, ki sobotne dirke ni končala zaradi množičnega padca, je bil najboljši Borut Božič na 94. mestu (+3:12), David Per je bil 117. (+9:28). Domen Novak dirke ni končal, Luka Pibernik pa je ni začel.

Značke: peter-sagan, haribo

Članki iz rubrike