Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 17.02.2017 19:22:09

Roglič pred veliko zmago

vszi
Roglič s tretjim mestom v kronometru do vodstva v skupini razvrstitvi.

Slovenski kolesar Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) je v tretji etapi dirke po Algarveju osvojil tretje mesto. Na 18 kilometrov dolgem kronometru v Sagresu sta bila pred njim le Španec Jonathan Castroviejo (Movistar) in Nemec Tony Martin (Katjuša), Roglič pa je prevzel vodstvo v skupini razvrstitvi pred Poljakom Michalom Kwiatkowskim (Sky team).

Po drugem mestu na četrtkovi drugi etapi je Roglič danes v vožnji na čas osvojil tretje mesto. Zmage na 18 kilometrski preizkušnji se je v s časom 21:24 veselil Castroviejo, s štirimi sekundami zaostanka je bil drugi Martin, 27-letni Roglič je za zmagovalcem zaostal pet sekund. To je bila Rogličeva osma uvrstitev med prve tri, odkar nastopa za LottoNLl-Jumbo in v svetovni seriji



S tretjim mestom je Roglič tudi prevzel vodstvo v skupini razvrstitvi. Pred drugouvrščenim Kwiatkowskim, ki je imel v današnjem kronometru isti čas kot najboljši slovenski kolesar v minulem letu, ima 22 sekund prednosti, tretji pa je Castroviejo (+0:36).

Drugi Slovenec na dirki Simon Špilak (Katjuša) je današnjo preizkušnjo končal na 23. mestu (+0:57), v skupini razvrstitvi pa je 13. (+2:07).

Članki iz rubrike