favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 08.12.2016 12:01:53

Usoda TJ Sport še ni znana, Kump upa na čimprejšnji razplet

Marko Kump
Nikola Miljković
Pred dvema tednoma je Mednarodna kolesarska zveza objavila ekipe, katerim je za dve leti podelila licenco svetovne serije. Takrat na seznamu med 17 ekipami ni bilo TJ Sport, nove kitajske zasedbe, ki je prevzela Lampre-Merido. Eden od treh Slovencev v ekipi Marko Kump si želi, da bo čim prej vedel, na kateri ravni bo dirkal in kdaj bo začel sezono.

Ker Uci kitajski ekipi še ni podelil licence za svetovno serijo, se je vodstvo TJ Sport odločilo, da odpove decembrske priprave. Kolesarji so tako za zdaj prepuščeni sami sebi, eden od treh Slovencev v ekipi Marko Kump, poleg njega bosta v kitajski zasedbi dirkala še Jan Polanc in Matej Mohorič, se zato pripravlja na domačih cestah in čaka na razplet zapleta.

"Vem toliko kot mediji ali pa še manj. Nimamo nič več informacij. Vse poteka normalno, decembra so zaradi nedodeljene licence odpovedali priprave. Imamo zdravstvene preglede, kolesa dobimo. Jutri se dobimo, mogoče kaj več izvem," je o tem povedal Kump, ki upa, da bo prihodnji teden znana končna usoda licenčne komisije Ucija in na kakšni ravni bo skupaj s Polancem in Mohoričem ter ostalimi kolegi dirkal.



"Vem, da s sezono začnem v Avstraliji. Ali bom res, bomo videli," je dodal Kump. Med 17 ekipami z zagotovljeno licenco svetovne serije s Slovenci so Bahrain Merida z Grego Boletom, Borutom Božičem, Luko Pibernikom, Domnom Novakom, Davidom Perom in Janezom Brajkovičem, Orica BikeExchange z Luko Mezgecom, Cannondale s Kristijanom Korenom, Katjuša s Simonom Špilakom in LottoNl-Jumbo s Primožem Rogličem.

V primeru, da Uci TJ Sport ne podeli licence svetovne serije, bo dobila licenco profesionalne kontinentalne ekipe. Na tej ravni bo od Slovencev dirkal Jan Tratnik, ki bo v sezoni 2017 kolesaril za poljski CCC Sprandi Polkowice.

Značke: kump, kolesarstvo

Članki iz rubrike