pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 29.08.2016 19:26:46

Štangelj v Bahrain Merido privabil še Pibernika

Nikola Miljković
Po Borutu Božiču k novoustanovljenem kolesarskem klubu Bahrain Merida tudi Luka Pibernik.

Slovenska kolonija v novoustanovljeni ekipa Bahrain Merida je iz dneva v dan močnejša. Italijanski portal namenjen kolesarstvu tuttobiciweb je sporočil, da bo v prihodnji sezoni majico ekipe Bahrain Merida nosil tudi 22-letni obetavni Slovenec Luka Pibernik, ki je v zadnji sezoni dirkal za ekipo Lampre Merida.

"Zelo sem vesel, ker bom del tega velikega projekta, upam, da bom izpolnil pričakovanja, ki jih vame polagajo v tej ekipi," je dejal Pibernik. "Luka je eden izmed najbolj nadarjenih mladih kolesarjev v naši ekipi, je vsestranski in lahko moštvu pomaga v najrazličnejših vlogah. Zelo smo veseli, da se nam je pridružil," pa je izjavil glavni direktor ekipe Brent Copeland.



Ekipa Bahrain Merida, ki jo bosta finančno poganjala bahrajnska oblast s princem Naserjem Bin Hamadom Al Khalifo na čelu in proizvajalec koles Merida, postaja vse bolj slovenska.

Kot športni direktor bo moštvo vodil slovenski selektor Gorazd Štangelj. V ekipi pa je ob Piberniku tudi izkušeni Borut Božič. Pred tem je Bahrain Merida potrdila, da bodo v novi sezoni zanjo nastopali Italijani Vincenzo Nibali, Manuele Boaro, Giovanni Visconti in Sonny Colbrelli, novemu projektu se je pridružil tudi Belorus Kanstancin Sivcov.

Članki iz rubrike