zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
0 27.03.2016 16:27:07

Roglič v Kataloniji do rezultata kariere

V Barceloni se je s sedmo etapo s ciljem na Monjuicu končala dirka po Kataloniji. V zadnji etapi je slavil Rus Aleksej Catevič (Katjuša) pred slovenskim tekmovalcem ekipe Lotto NL Jumbo Primožem Rogličem, dirko pa je dobil Kolumbijec Nairo Quintana (Movistar).

Catevič in Roglič sta bila člana ubežne skupine - v njej je bil tudi Matej Mohorič (Lampre), ki je v na gorskih ciljih zbral kar 17 točk; ker sta oba v skupnem seštevku v prejšnjih etapah zaostala, tako najboljšim nista bila nevarna. S tem jima je bilo olajšano delo, da sta lahko pobeg vlekla do konca in na koncu pred zasledovalci imela 14 sekund prednosti. Več moči je ohranil 26-letni Rus, ki je zabeležil svojo tretjo zmago med profesionalci in prvo po skoraj treh letih, Zasavec pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom, kar pa je vseeno njegov največji uspeh med profesionalci najvišjega razreda, kjer dirka prvo sezono.

V končnem seštevku je imel zmagovalec 96. izvedbe te dirke Quintana, ki je branil skupno vodstvo po šestih etapah, na koncu sedem sekund prednosti pred domačinom Albertom Contadorjem in 17 pred Ircem Danom Martinom, oba sta v zadnji etapi - tako kot še mnogi drugi - v zadnjem delu še skušala napasti za prevzem skupnega vodstva, a nista bila uspešna.


Martin je v enem izmed sprintov dobil nekaj bonifikacijskih sekund, s katerimi se je v skupnem seštevku prebil na tretje mesto, toda Quintane, ki je postal prvi kolumbijski zmagovalec te dirke po letu 1998 in Hernanu Bounahori, ni mogel prehiteti. Za Quintano, ki je v Kataloniji postal zmagovalec z najmanjšo razliko, je to prva zmaga na večdnevni dirki po lanskem uspehu na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja.

Roglič je v skupnem seštevku zasedel 44. mesto, za zmagovalcem je zaostal 16 minut in 54 sekund. Jan Polanc (Lampre) je bil 78. (+42:41), Mohorič 117. (1:12:58), Borut Božič (Cofidis) pa je v zadnji etapi odstopil.

Članki iz rubrike