Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 08.02.2018 23:33:14

Ali je lahko sploh še večja DRAMA!? Španci po kazenskih strelih do finala EP!

Martin Metelko
V velikem finalu futsalskega evropskega prvenstva v Ljubljani bosta igrala Portugalska in Španija. Prva je v prvem polfinalu s 3:2 premagala Rusijo, Španija pa v drugem po kazenskih strelih Kazahstan z 8:6 (5:5, 4:4, 2:1).

Španija - Kazahstan 8:6 (5:5, 4:4, 2:1)
* Dvorana Stožice, gledalcev 5657, sodnika: Sorescu (Rom) in Malfer (Ita).
* Strelci: 0:1 Tajnan (8.), 1:1 Jesenamanov (16./avtogol), 2:1 Tolra (19.), 2:2 Higuita (25.), 2:3 Taku (25.), 3:3 Joselito (29.), 4:3 Pola (34.), 4:4 Douglas Junior (39.), 5:4 Miguelin (43.), 5:5 Žamankulov (48.); kazenski streli: 1:0 Miguelin, 2:0 Ortiz, 2:1 Peršin, 3:1 Lin.
* Španija: Sedano, Ortiz, Pola, Miguelin, Alex, Herrero, Tolra, Bebe, Adolfo, Solano, Lin, Lozano, Usin, Joselito.
* Kazahstan: Higuita, Tajnan, Jesenamanov, Douglas Junior, Nurgožin, Šamro, Žamankulov, Sulejmenov, Dovgan, Peršin, Taku, Tursagulov, Orazov.
* Rumeni kartoni: Pola, Ortiz, Alex; Tajnan, Sulejmenov, Douglas Junior, Higuita.
* Rdeči karton: /.


Španija je v ponovitvi polfinala s prejšnjega EP znova premagala Kazahstan. Tokrat se je za preboj v finale, v katerem se bo potegovala za svoj osmi naslov, morala precej bolj potruditi, saj je odpor tekmeca zlomila šele po kazenskih strelih. V soboto jo čaka boj za zlato s Portugalsko, Kazahstan pa bo bron branil proti Rusiji.

V prvem polčasu je Španija igrala podobno kot na prejšnjih tekmah. Skušala je imeti nadzor nad žogo oziroma igro in večinoma ga je tudi imela. A prav veliko priložnosti si ob terenski pobudi ni priigrala, enega nevarnejših strelov je v 12. minuti sprožil Pola z volejem z desne strani, a je bil Higuita pripravljen.

Na drugi strani so bili Kazahstanci precej konkretnejši pri svojih akcijah, že v peti minuti je bil sam pred vratarjem Serik Žamankulov, a je slabo streljal, v šesti je poskusil Dinmuhambet Sulejmenov, a je bil Paco Sedano na mestu, v osmi minuti pa so povedli, potem ko so z lepo akcijo izigrali Špance, žogo pa je na koncu v mrežo potisnil Tajnan.

Tudi pozneje so imeli Kazahstanci lepše priložnosti, Špancem pa nikakor ni uspelo priti do nevarnejšega strela, tudi po zaslugi Tajnana, ki je blokiral kar nekaj poskusov. V 16. minuti pa so nekoliko srečno izenačili, po kotu z leve strani je žoga zadela Sulejmenova, ki je toliko spremenil smer žogi, da je ta končala za hrbtom Higuite.

V 18. minuti so imeli Kazahstanci spet dve lepi priložnosti, med drugim je Douglas Junior močno sprožil od daleč, žoga pa je za malo švignila mimo vrat. Na drugi strani je Joselito slabo streljal po zelo obetavnem napadu Špancev, ki so povedli dobro minuto pred koncem polčasa, ko je po kotu Marc Tolra ostal povsem sam na sedmih metrih in z nizkim strelom premagal Higuito.

Kazahstanski vratar pa se je razveselil v 25. minuti. Takrat se je sam vpisal med strelce, ko je žogo s kakih 17 metrov poslal v levi zgornji kot španskih vrat. Še v isti minuti so Kazahstanci povedli, ko je po podaji Douglasa Juniorja iz bližine zadel Pavel Taku.

Štiri minute pozneje je Španija izid poravnala, po lepi podaji iz avta je pred vrati žogo v mrežo potisnil Joselito. Za še večje veselje španskih navijačev je v 34. minuti poskrbel Pola, ki je najprej ukradel žogo Daurenu Nurgožinu, potem pa premagal še Higuito. V isti minuti je vratnico zadel Ortiz.

Zatem so si Španci priigrali še nekaj obetavnih akcij, Kazahstanci pa poskusili še s Higuito v napadu. In zgolj 1:19 minute pred koncem so Kazahstanci spet izenačili, od daleč je z leve strani zadel Douglas Junior in izsilil podaljšek.

Že po nekaj sekundah prvega dela podaljška je Miguelin po šestem akumuliranem prekršku Kazahstana zadel vratnico, španski pritisk pa je v tretji minuti podaljška oplemenitil Miguelin z močnim strelom za 5:4. Toda to ni bilo dovolj za zmago, v 48. minuti je izid na 5:5 popravil Žamankulov. Sledili so kazenski streli, pri katerih so bili uspešnejši Španci.

Galerija

Članki iz rubrike