profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.02.2018 20:45:33

Ricardinho in Portugalci do lepe zmage in prvega mesta v skupini C (fotogalerija)

Martin Metelko
Portugalska futsalska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Ljubljani v zadnji tekmi skupine C premagala Ukrajino s 5:3 (2:0). Obe ekipi sta si že pred tem zagotovili četrtfinale, prvo mesto v skupini pa je osvojila Portugalska.

Evropski podprvaki iz leta 2010 Portugalci so z zmago proti podprvakom iz let 2001 in 2003 osvojili prvo mesto v skupini C in se bodo v četrtfinalu merili z drugouvrščenim iz skupine D (najverjetneje Španija ali Azerbajdžan). Ukrajince pa v torek čaka zmagovalec skupine D.

IMG_7832
Martin Metelko


Portugalci so odločno začeli in že v prvi minuti imeli prvo priložnost prek Bruna Coelha. Taisti igralec pa je v tretji minuti zadel za 1:0 po lepi podaji Joaa Matosa v prazen prostor. Andre Coelho je štiri minute zatem zatresel prečko, v deseti minuti pa bi si Ukrajini skorajda zabili avtogol, ko je žoga oplazila vratnico.

V 13. minuti so nogometaši Portugalske podvojili prednost, po samostojni akciji na desni strani je zadel Tiago Brito. Ukrajinci so bili rahlo previdni pri odhajanju v napad, posebej ko je bil na terenu Ricardinho, ki je skrbel za vzdihe občudovanja s svojimi "rabonami". Enega redkih nevarnejših ukrajinskih strelov je v deveti minuti sprožil Mikola Bilocerkivec, a je bil Andre Sousa na mestu.

V 17. minuti so Ukrajinci vendarle prišli pred kazenski prostor, kjer pa je bil dvakrat na mestu Sousa, ob strelu Oleksandra Pedijaša se je tudi poškodoval (prst na roki), zamenjal ga je Bebe. V 19. minuti je moral ta že posredovati po novem ukrajinskem poskusu.

V prvi polovici drugega dela so Ukrajinci več moči vložili v napad, bili boljši in konkretnejši, v 28. minuti pa tudi znižali zaostanek. Petro Šoturma je podal iz avta z leve strani, Volodmir Razuvanov pa je žogo poslal pod prečko za 1:2.

portugalska1
Martin Metelko



V 32. minuti je imel Razuvanov novo priložnost, a je Bebe pravočasno skočil "v noge" ukrajinskemu reprezentantu. Še v isti minuti pa so Ukrajinci izenačili, potem ko je zadel Taras Korolišin od daleč z leve strani. Že dve minuti pozneje so Portugalci spet vodili - po avtu z leve strani in močnem strelu Pedra Caryja.

V 36. minuti je Nelson Miguel izpred svojega kazenskega prostora kaznoval napako Ukrajine ob igri z igralcem več ter povedel Portugalsko do vodstva s 4:2. Minuto pozneje se je med strelce vpisal še prvi zvezdnik Ricardinho, ki je unovčil podajo Fabia Cecilia z desne strani, za kozmetični popravek končnega izida pa je dobrih 15 sekund pred koncem poskrbel Šoturma.

IZJAVE PO TEKMI:
Oleksandr Kosenko, selektor Ukrajine: "Mislim, da je neka bolezen ukrajinskega futsala v smislu, da potrebujemo več časa, da začnemo igrati. Moramo pa začeti igrati od prve sekunde. Sredi tekme smo zadeli dvakrat, toda zatem je bila Portugalska izkušenejša, močnejša in je obrnila tekmo na svojo stran. Čestitam ji, zmaga je zaslužena. Seveda smo dobili pomembne informacije o tem, koga lahko bolj, koga manj uporabimo. Vsekakor pa bomo uporabili vse, ki jih imamo na voljo."

Jorge Braz, selektor Portugalske: "Tekma je bila težka, tekmec pa tudi težak. Že pred EP sem rekel, da bi bila Ukrajina lahko presenečenje prvenstva. V drugem polčasu smo bili v določenih obdobjih slabši, Ukrajina pa je kakovostno izvajala prekinitve. Vedo, kaj delajo v napadu. Prišli so do izenačenja, ampak moji igralci so ambiciozni, hočejo zmagati na vsaki tekmi, hočejo zmagati na EP, puščajo srce na igrišču in zaradi tega sem vesel. Cenim takšen odnos. V četrtfinalu pa bo vse še težje, tekme in tekmeci. Verjetno nas čakata Španija ali Azerbajdžan. Španija je evropski prvak, Azerbajdžan pa prav tako vrhunska ekipa. Pomembno pa je, da se mi osredotočimo nase, na to, kaj hočemo mi narediti, ne toliko na to, kdo bo naš tekmec v četrtfinalu."

------------------------------------------

Ukrajina - Portugalska 3:5 (0:2)

Dvorana Stožice, gledalcev 4412, sodnika: Pelissier (Fra) in Onatsu (Fin).
Strelci: 0:1 Bruno Coelho (3.), 0:2 Brito (13.), 1:2 Razuvanov (28.), 2:2 Korolišin (32.), 2:3 Cary (34.), 2:4 Miguel (36.), 2:5 Ricardinho (37.), 3:5 Šoturma (40.).
Ukrajina: Ivanjak, Mik. Gricina, Žurba, Mih. Gricina, Bilocerkivec, Litvinenko, Cipun, Razuvanov, Hamdamov, Korolišin, Šeremeta, Šoturma, Lisenko, Pedijaš.
Portugalska: Sousa, Cary, Bruno Coelho, Matos, Ricardinho, Bebe, Hugo, Andre Coelho, Tunha, Miguel, Cecilio, Moreira, Varela, Brito.
Rumeni karton: Cecilio.
Rdeči karton: /.

IZIDI
Nedelja, 4. februar: Skupina C: Ukrajina - Portugalska 3:5 (0:2) Lestvica: 1. Portugalska 2 2 0 0 9:4 6 2. Ukrajina 2 1 0 1 6:7 3 3. Romunija 2 0 0 2 3:7 0 Skupina D: 20.45 Azerbajdžan - Španija Lestvica: 1. Azerbajdžan 1 1 0 0 5:3 3 2. Španija 1 0 1 0 4:4 1 3. Francija 2 0 1 1 7:9 1
Značke: futsal, ep

Članki iz rubrike