Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

fu
fu
0 22.01.2018 13:17:40

Turk: Včasih sem te fante opazoval, zdaj sem z njimi

Na seznamu štirinajsterice, na katero računa Andrej Dobovičnik na evropskem prvenstvu, je tudi 21-letni Teo Turk, ki je najmlajši v slovenski reprezentanci. Dosedaj je zbral 14 nastopov, debitiral pa je decembra 2016 v Tolminu proti Italiji.

V četrtfinale
„Seveda sem vesel in ponosen, ker sem se uspel uvrstit v ekipo za evropsko prvenstvo. Včasih sem te fante opazoval, zdaj sem z njimi,“ Turk ne skriva navdušenja. „Želim si, da bi dobil kako minuto na prvenstvu, predvsem pa upam, da se nam uspe prebiti v četrtfinale, potem je mogoče vse,“ razmišlja Turk, ki je od leta 2016 član FC Litije.

Hvaležen Tomislavu Horvatu
„To je bila ključna poteza. Vedno bom hvaležen trenerju Tomislavu Horvatu, ki me je povabil v Litijo. Imel sem to priložnost, da sem se kalil in razvijal ob boljših igralcih. Danes se mi to pozna. Očitno je moja prizadevanja in dobre igre opazil tudi selektor Andrej Dobovičnik,“ razmišlja Turk, ki je poprej uspešno nastopal v dresu ŠD Extrema Sodražica. V majici Extrema je 1. SFL okusil že v sezoni 2014/2015, prej pa je od 12.. leta zaigral za vse selekcije ekipe iz Dežele suhe robe.


Gre za igralca, ki dobro razume igre, krasi pa ga borbenost in želja po učenju ter napredovanju.

Smučarski skoki in futsal
„Po rodu sem iz Loškega Potoka, kjer je futsal zelo priljubljen. Vsi igrajo futsal. Drugega niti nimamo. Kraj ne premore igrišča za nogomet, smo pa pozimi skakali na smučeh. A sem se odločil za futsal. Najprej sem bi član KMN Vodnar Loški Potok, potem pa sem začel s treningi pri Extremu, kamor sem se vozil dvakrat ali trikrat na teden na treninge,“ se spominja Teo, ki je hvaležen staršem, ker sta mu omogočila, da je združil šolo in šport. Danes Teo končuje študij na višji strojni šoli, od oktobra lani pa je zaposlen v podjetju Anis Trend.

Teo ima tudi brata (Kristjana), ki še danes igra za ŠD Extrem v 2. SFL.

Značke: futsal, turk, slovenija

Članki iz rubrike