Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

fu
fu
0 22.01.2018 11:13:51

Fetić: Nihče nima takega srca, kot ga imamo mi!

Med tistimi, ki jih bo slovenska konkurenca namenila največ časa ob pripravi na tekmo, je zagotovo 26-letni Alen Fetić.

Izraziti levičar s prefinjenim smislom za podajo in igro je postal pravi strup za tekmečeve obrambe. Alen zadeva, s filigransko natančnostjo pa deli podaje svojim soigralcem, saj premore izjemen pregled nad igro. V zadnjih letih je postal tudi odgovornejši v obrambi, kar mu je še dvignilo ugled v evropskem prostoru. Za člane Slovenije nastopa od leta 2010, do danes je zabeležil 92 nastopov, dosegel je 38 golov. Letos bo nastopil na svojem četrtem evropskem prvenstvu.

Recept za velesile
„Portugalci in Španci ter ostala elita imajo res več enot treninga v nogah, a nihče nima takega srca, kot ga imamo mi! S to srčnostjo in predanostjo lahko porazimo vsakogar,“ Ljubljančanu Fetiću ne manjka odločnosti pred domačim evropskim spektaklom.

Torte niso pozabili


„Želim si, da Euro pričakamo v dobri formi. Da svoje naredi stroka, svoje pa mi na terenu. Sposobni smo za velike stvari, ciljamo na medaljo!“ Fetić ne skriva apetitov. Ve tudi, da bo najbolj pomembna uvodna tekma. „Srbijo moramo premagati,“ Alen ne ovinkari. Pravi, da bo svoj navdih s Srbi črpal tudi iz poraza na zadnjem evropskem prvenstvu v Beogradu, kjer je bilo 5:1 za domačine. „Po tekmi v hotelu so se Srbi sladkali s torto, na kateri je bil napisan rezultat. Tega v naši ekipi nismo pozabili,“ še doda Fetić.

V Srbiji in na Hrvaškem
Alen prvenstvo čaka kot član Litije, kamor se je vrnil po dveh izjemnih sezonah v dresu Maribora, kjer je osvojil dvakrat dvojno krono – prvaku 1. SFL so dodali še naslov prvaka pokala Terme Olimia. Preizkusil se je tudi v tujini – bil je na Hrvaškem (Makarska in Tommy Split) ter v Srbiji (Ekonomac).

Očka bo
„Odhod v tujino ti postreže z novo dimenzijo – tam misliš le na futsal, doma to ni mogoče. Zjutraj ob petih greš v službo, prideš domov te pričaka družina, zvečer pa sledi trening,“ Fetić poudari, da mu je igranje na tujem zelo koristilo. Tja bo še šel, a le z družino. Ni skrivnost – Alen bo aprila letos postal očka.

Značke: fetić, futsal, slovenija

Članki iz rubrike