gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 11.10.2017 21:50:46

Mariborčani ligo prvakov v futsalu začeli s porazom

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši FutureNeta Maribora so v prvi tekmi glavnega dela lige prvakov v futsalu v mariborski dvorani Tabor izgubili proti Dini Moskvi z 2:5 (1:1). V četrtek ob 20. uri Štajerce čaka obračun z portugalsko Brago, ki je v današnji prvi tekmi klonila proti španskemu Interju z 1:4.

Mariborčani so gostitelji skupine 2 glavnega dela lige prvakov in pred domačimi gledalci lovijo eno od prvih treh mest, ki vodijo v elitni del tekmovanja.

Uvodoma so se varovanci trenerja vijoličastih Mateja Gajserja pomerili z moskovsko Dino, eno od dveh ekip - druga je Braga -, za kateri so v domačem taboru ocenil, da se lahko z njima enakovredno borijo. Dina je sicer v Rusiji devetkrat osvojila državni naslov in osemkrat pokalnega.

Prvi strel na tekmi so sprožili vijoličasti prek kapetana Nikole Jandrića. Rusi so imeli v nekaj naslednjih minutah nekaj več žogo v svojih nogah, toda gostitelji so dobro stali in imeli odgovore na vse ideje Dine. Priložnosti, ne posebej nevarne, so se vrstile na obeh straneh, v 9. minuti je najlepšo za domačo ekipo do tedaj zapravil Jandrić, ki je bil za las prekratek na desni vratnici, ko je bila obramba Dine že izigrana.



Nato pa je Mariborčanom v 15. minuti uspelo zatresti mrežo tekmecev. Rok Rednak je na levi strani iz igre vrgel gostujočega vratarja in žogo na veselje gledalcev poslal v gol. Gosti so se preusmerili v bolj napadalno formacijo, a domače obrambe nikakor niso uspeli streti. Slabi dve minuti pred koncem je Dina pokusila z akcijo s kota in jo le uspešno izvedla. Pavel Čistopolov se je podpisal pod visoko podajo, kapetan Gleb Razorenov pa je z lepim volejem zadel.

Drugi polčas se ni začel po željah Maribora, saj se je po treh minutah in 10 sekundah nadaljevanja znašel v zaostanku, zadel je Kiril Pogorelov. Moskovčani niso potrebovali dolgo, da so zadeli še enkrat; minuto in 26 sekund kasneje je Ivan Krilov zadel po podaji s kota.

Domača zasedba je še naprej poskušala in napadala, v 35. minuti poskusila z igralcem več v polju, poteza pa se je obrestovala, saj je zadel Sven Horvath. Maribor je lovil še en zadetek in še več stavil na napad, tveganje pa na koncu plačal še z dvema zadetkoma v lastnem golu. V 37. minuti je zadel Razorenov, v 38. pa Volodimir Razuvanov.

Članki iz rubrike