Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

fu
fu
0 28.06.2017 12:16:00

Velike težave v raju? Mariborčanom grozi popolna razprodaja!

Drago Wernig - TAKA
Slovenski najboljši futsal klub se spopada s hudimi težavami.

Zdelo se je kot v raju, v lanski sezoni so ubranili naslov državnih prvakov, odlično nastopali tudi v ligi prvakov, zdaj pa Maribor Proenu grozi popolna razprodaja moštva. Moštvo je že zapustil tvorec uspehov trener Robert Grdovič, odšel je kapetan ekipe in slovenski reprezentant Matej Fideršek, odšli pa so tudi Alen Fetič, Denis Totošković in vratar Damir Puškar. Od udarne peterke je za zdaj ostal le Žiga Čeh, ki pa naj bi bil prav tako na izhodnih vratih, tako kot še nekateri drugi člani aktualnega slovenskega prvaka.

Kakopak gre za ključne igralce vijoličastih, Puškar je najboljši slovenski vratar, ostali zgoraj omenjeni igralci pa so v minuli sezoni na lestvici najboljših strelcev državnega prvenstva končali med najboljšo šesterico. Dejstvo je, da se bo Maribor brez omenjene peterice znašel le stežka, še bolj zaskrbljujoče pa je dejstvo, da slovenskega prvaka pestijo hude finančne težave.



"Ko smo podpisali pogodbo s Proenom, ki je naš glavni pokrovitelj, smo bili prepričani, da bo denarja dovolj za nemoteno delovanje v sezoni 2016/2017. Toda podjetje se je znašlo v težavah zaradi upada dohodka na Hrvaškem in od novembra 2016 na naš račun ni več nakazovalo denarja. Lastnik podjetja Simon Fleisinger je obljubil, da bodo poravnali dolg, ko se bodo razmere na tržišču izboljšale. Zagato so reševali naši manjši sponzorji, da smo sezono v denarnem pogledu kolikor toliko uspešno sklenili. Nogometašem smo dolžni le še nagrade za naslov državnega prvaka," je za Večer dejal predsednik kluba Vinko Gajser.

Mariboru letos zaradi dobrih predstav v minuli sezoni lige prvakov ne bo potrebno igrati v predkrogu lige prvakov, oktobra pa bodo v glavnem delu tekmovanja gostili enega od turnirjev. Za zdaj je vprašanje le, kakšno ekipo bodo uspeli sestaviti in kako zelo bo ta sploh konkurenčna v Sloveniji in Evropi.

Značke: futsal, maribor

Članki iz rubrike