mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 29.04.2017 09:03:34

Vijoličasti vrnili udarec, zvezdnik ekipe pravi: Malce smo 'smotani'

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani blizu ubranitve naslova državnega prvaka v futsalu.

Ekipa Proen Maribor je dobila tretjo tekmo finala 1. SFL in je le še zmago oddaljena od ubranitve naslova državnega prvaka. Vijoličasti so v Litiji slavili s 5:0, po dva gola sta dosegla Nermin Hasanbegović in Denis Totošković, enega je prispeval Žiga Čeh. Četrta, morda že odločilna tekma, bo v torek, 2. maja, v Litiji.

Uvodni tekmi finala sta bili izenačeni, tokrat pa je prevladovala gostujoča ekipa iz Maribora, ki je bila vsaj za razred boljša. Očitno je domačine zmedlo tudi hitro vodstvo gostov - v četrti minuti je s pomočjo prečke zadel Totošković. Pred tem so Mariborčani dvakrat stresli okvir vrat, ki so ga po vodstvu vijoličastih stresli tudi domačini. Na 2:0 in 3:0 je povišal Hasanbegović.

Tudi domači so imeli svoje priložnosti, a je vratar Mariborčanov Damir Puškar dokazal, da je v tem hipu številka ena v vratih. Litijani so skušali do preobrata priti tudi z igralcem vratarjem v polju, a jim tudi to ni pomagalo.

"Tokrat ni bilo dobro. Maribor je povedel 1:2 v zmagah. Mi pa bomo dali vse od sebe v torek, da rezultat izenačimo in izsilimo 5. tekmo. Gostje so tokrat dosegli gole v pravem trenutku, nam se to ni zgodilo," je tekmo ocenil Tomislav Horvat, trener Litije.

fetic dw
Drago Wernig - TAKA
"Rezultat pove vse, naša zmaga je gladka. Dobro smo se postavili, čeprav je bila Litija zaradi zmage na drugi tekmi v psihološki prednosti. Sprva nismo zadeli in izkoristili treh, štirih priložnosti, potem pa smo dosegli gol. Igra je stekla. Moji fantje so odigrali vrhunsko, Puškar pa je dokazal, da je najboljši v Sloveniji," je bil precej bolj zadovoljen Robert Grdović, trener Proena Maribora. "Če bi bilo vse normalno, bi moralo biti že vsega konec. Mislim, da smo mi malce 'smotani' glede na priložnosti, ki smo jih imeli na drugi tekmi, a tokrat smo pokazali, da smo boljša ekipa. Litiji smo vrnili poraz v drugem dvoboju," je pristavil zvezdnik vijoličastih Alen Fetić.

Tretje mesto pa je pripadlo Oplastu, ki je na Škofijah še drugič porazil Bronx, ki je končal 1. SFL na četrtem mestu. Oplast je osmo sezono zaporedoma končal na enem od treh prvih mest.

Članki iz rubrike