Mobilna verzija
sta
sta

Finci padli tudi brez kapetana Osredkarja

Drago Wernig - TAKA

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je z zmago proti Finski s 3:2 uspešno sklenila nastop na mednarodnem turnirju na Poljskem.

Po letu 2014 je bila reprezentanca selektorja Andreja Dobovičnika še drugič najboljša na tem turnirju. Na prvih dveh tekmah so slovenski igralci premagali BiH s 6:3 in remizirali s Poljsko s 6:6.

Slovenska reprezentanca se z naslovom prvaka vrača domov. Na Poljskem se je izkazala. Zadnjo tekmo je odigrala brez Igorja Osredkarja, manjkal je tudi selektor Andrej Dobovičnik. Oba sta se predčasno vrnila v Slovenijo zavoljo promocijskih aktivnosti ob začetku odštevanja za Euro 2018, ki ga bo čez slabo leto gostila prav Slovenija. V Dobovičnikovi odsotnosti je moštvo vodil njegov pomočnik Matej Kavčič.

Srečanje so bolje začeli Finci, ki so povedli v 5. minuti. Do konca polčasa je prevladovala Slovenija, ki je prek Denisa Totoškoviča ujela in prehitela Fince. Prav Totoškovič pa je bil tisti, ki je s tretjim golom na tekmi potrdil slovensko slavje.

"Bilo je zelo težko. Igrali smo brez kapetana Igorja Osredkarja. A so tudi ostali pokazali, da so kakovostni in da se lahko na njih računa. Vidi se, da je pri igralcih prisotne precej borbenosti in želje, saj so to tekme, ki so že izbirne za sestavo ekipe za Euro 2018. Z določenimi zadevami smo zadovoljni, take tekme pa služijo temu, da se vidi, kdo lahko in kdo še ne," je povedal pomočnik slovenskega selektorja Matej Kavčič.