Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 06.12.2016 22:03:05

Italijani v Tolminu boljši od Slovenije

nzs
Slovenska reprezentanca je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih preizkušenj z Italijani. V Tolminu so bili pred 750 gledalci boljši zahodni sosedi, »povratni obračun« z evropskimi prvaki iz leta 2014 bo v sredo ob 19. uri v športni dvorani Police v Ajdovščini.

Izbrana vrsta Slovenije je v Tolminu odigrala že svojo 230. tekmo in doživela poraz, s 4:1 (0:0) so bili boljši Italijani. Gostitelji, ki so se predstavili brez Gašperja Vrhovca (težave s kolenom) so se predstavili v dokaj obetavni podobi. V večjem delu so bili enakovreden nasprotnik, toda odlični zahodni sosedi so izkoristili prav vsako napako izbrancev selektorja Andrej Dobovičnik, ki je dvoboj začel v postavi Damir Puškar, Igor Osredkar, Alen Fetić, Kristjan Čujec, Matej Fideršek.

Po enakovrednem prvem delu se je dogajanje razživelo v nadaljevanju, v zgolj osmih minutah sta se mreži zatresli kar petkrat. Slovenija je povedla v 24. minuti, ko se je 28. gola v dresu z državnim grbom veselil Alen Ferić, ki je izvrstno zadel iz obrata. Nato so pobudo prevzeli gostje in poskrbeli za preobrat, v slovenski obrambi je zmanjkalo nekaj zbranosti. V končnici je selektor Andrej Dobovičnik skušal tudi z vratarjem igralcem v polju svojo zasedbo vrniti med žive, toda znova so se veselili Italijani, ki so zabili za končnih 1:4.

"Bila je prijateljska tekma, a smo si kljub temu zastavili visok cilj. Hoteli smo igrati z njimi, v dobršni meri nam je to tudi uspelo. Toda dobili smo dva poceni gola, dejanska razlika je manjša, kot kaže končni izid," je o dogajanju na parketu dejal selektor Andrej Dobovičnik, njegov izbranec Nejc Hozjan je pristavil: "Malce smo razočarani. Naboj je bil velik, igrali smo proti sosedom. Glede na igro, ki smo jo prikazali, je rezultat previsok. Italijani so izkoristili vsako našo napako."

Članki iz rubrike