Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 26.11.2016 22:59:50

Fetićev gol premalo za presenečenje

Tina Kosec
Mariborsk Proen je v tretji tekmi elitnega dela šestnajstine finala lige prvakov (skupina C) v dvoranskem nogometu izgubil s favoriziranim Interjem. Španci so slavili z 1:3 (0:1) in turnir končali kot zmagovalci, Mariborčani so bili drugi.

Na zaključni turnir najboljše četverice se je uvrstil zgolj zmagovalec mariborskega turnirja.

Mariborski nogometaši so že z uvrstitvijo v elitni del lige prvakov izpolnili svoje letošnje cilje, zato je bilo zanje igranje v šestnajstini finala po besedah trenerja Roberta Grdovića nagrada. Ker so v predtekmovanju uspešno organizirali turnir, so dobili tudi tega, a prednost domačega terena ob razpoloženih večkratnih španskih in evropskih prvakih iz Madrida ni bila dovolj za morebitno presenečenje in napredovanje na zaključni turnir.

maribor futsal 1 tk
Tina Kosec
Po sredini zmagi s 6:2 proti Ekonomcu iz Kragujevca in četrtkovemu porazu z 1:4 proti Chrudimu, so domači nogometaši zadnjo tekmo proti izrazitim favoritom v lepo polni dvorani Tabor, čeprav je praktično ob isti uri v Ljudskem vrtu Maribor igral ligaško tekmo proti Krškem, začeli pogumno. V današnji prvi tekmi je namreč Ekonomac iz Kragujevca z 1:0 premagal češki Chrudim, Mariborčani pa so tako ob drugem mestu na lestvici sami odločali o svoji usodi, napredovanje jim je prinašala samo zmaga.

Vratar Damir Puškar se je že v prvi minuti izkazal z lepo obrambo, saj so gostje začeli silovito od prvega sodnikovega žvižga. Madridčani so vseskozi lepo kombinirali, Mariborčanom pa le redko dovolili čez polovico igrišča. V 5. minuti je sledil hiter protinapad gostov, a je bil Puškar spet na pravem mestu. V šesti minuti so zapretili Mariborčani, vendar je Denis Totošković zadel vratnico, minuto kasneje pa je bil dobro postavljen španski vratar Jesus Herrero. Anže Kraljič je v deveti minuti nastreljal vratarja.

V 11. minuti je svoje mojstrstvo pokazal Ricardinho, lepo preigral mariborsko vrsto, a je njegov močan strel blokiral znova razpoloženi Puškar. V 13. minuti je sledil hiter protinapad Madridčanov, ki ga je začel Herrero, spravil žogo do Davida Pazosa, ta pa je s sprintom potegnil do mariborskih vrat in premagal Puškarja. A domači se niso ustrašili. V 14. minuti je z razdalje poskusil Žiga Čeh, a je žoga po odbitku letela mimo španskega gola.
maribor futsal tk
Tina Kosec

Začetek drugega polčasa je pripadel španski ekipi, ki je imela prvo pravo priložnost v 25. minuti, Rafael Rato pa je zadel prečko. Dobro minuto kasneje je za veselje domačih poskrbel Alen Fetić, ki je z leve strani lepo izkoristil podajo Nikole Jandrića, matiral Herrera in izenačil izid. V 34. minuti so Mariborčani zaigrali brez vratarja, dolgo pletli mrežo pred vrati Interja, z močnim strelom je poskusil Nermin Hasanbegović, a zadel vratnico.

maribor futsal 2 tk
Tina Kosec
V zadnjih minutah so domači znova zaigrali brez vratarja, saj jih je do prvega mesta na lestvici vodila le zmaga, medtem ko je Špancem zadostoval remi. Poleg tega so domači s pregrobo igro prejeli že šesti prekršek, Špancem pa je tako pripadla desetmetrovka. Puškar je brez večjih težav ubranil strel Ricardinha. V zadnji minuti so gostje le prišli do zadetka, žogo je v prazna mariborska vrata za zmago in uvrstitev na zaključni turnir četverice poslal Ricardinho, le nekaj sekund zatem pa je zadel še Mario Rivillos.

Proen Maribor - Inter Movistar 1:3 (0:1)
* Maribor - dvorana Tabor, gledalcev 3000, sodnika: Malfer (Italija) in Bylois (Belgija).
* Strelci: 0:1 Pazos (13.), 1:1 Fetić (27.) 1:2 Ricardinho (40.), 1:3 Mario Rivillos (40.).
* Proen Maribor: Puškar, Jandrić, Kraljič, Salkunić, Čeh, Totošković, Fetić, Fras, Legčević, Fideršek, Pavić, Hasanbegović, Grušovnik, Škorić.
* Inter: Herrero, Ortiz, Daniel, Pola, Rivillos, Ricardinho, Taffy, Borja, Darlan, Rafael Rato, Alex, Raya, Denis, Pazos.
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeč karton: /.

Članki iz rubrike