Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
2 26.11.2016 08:30:49

Ricardinho: Najboljši na svetu je Cristiano, ker Messi ...

Drago Wernig - TAKA
Čeprav gre za superzvezdnika športa, ki je daleč od tega, da bi bil v svetu popularen, ga ni treba posebej predstavljati. Ricardo Filipe da Silva Braga oziroma krajše Ricardinho je najboljši futsaler na svetu.

Njegove poteze jemljejo dih in so na svetovnem spletu vse po vrsti velikanske uspešnice, portugalski čarovnik pa kljub slavi in prepoznavnosti, ki le malce zaostaja za tisto Cristiana Ronalda, ostaja skromen. V teh dneh je s svojim klubom Inter Moviestar v Mariboru, kjer poteka turnir lige prvakov, Portugalec pa si je včeraj posebej za Ekipo SN utrgal slabo uro in spregovoril o številnih zares zanimivih temah.

387-12-ricardinho2 dw
Drago Wernig - TAKA
Začnimo na začetku, z vprašanjem, ki vam ga, o tem smo prepričani, zastavijo največkrat. Zakaj futsal, in ne tisti pravi, veliki nogomet?
S šestimi leti sem začel trenirati nogomet. Bil sem zelo majhen, toda zelo dober. Nogomet sem igral šest let in v zadnji sezoni sem v ligi zabil, kot se mi zdi, 98 golov. Pri 12 letih sem tako dobil povabilo Porta, da pridem k njim na preizkušnjo. Seveda sem šel, toda medtem so zamenjali trenerja. Novi trener mi je rekel, da sem premajhen, da moram zrasti. Sicer mi je dejal, da želijo podpisati z menoj pogodbo, toda da me želijo posoditi. Zavrnil sem jih. Če ne morem igrati za Porto, nočem igrati niti za noben drugi klub. Tako sem eno leto preživel brez igranja nogometa. Nato me je prijatelj povabil na turnir v futsalu. Šel sem, bilo mi je všeč, kako se igra futsal, oboževal sem dejstvo, da sem bil ves čas v stiku z žogo, dal sem pet ali šest golov. Na turnirju so me opazili, me povabili, da bi igral v nekem klubu, ne sicer profesionalnem, a zelo dobrem. Sprejel sem povabilo in tako se je začela moja zgodba.

Kdo je po vašem mnenju najboljši nogometaš na svetu?
Najboljši nogometaš na svetu je Ronaldo. Poznam ga, vem, kako velik delavec je. Vem, koliko odrekanja, koliko treningov je bilo potrebnih, da je prišel tako visoko, kot je prišel. Tako da … Ronaldo je najboljši nogometaš na svetu. Ker Messi je z drugega planeta. (smeh) On ne potrebuje treningov, da počne to ...

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI ŠTEVILKI EKIPE SN ALI NA TRAFIKA24.SI!

Galerija

Članki iz rubrike