favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 24.11.2016 20:50:18

Zdaj pa po čudež proti Ricardinhu in druščini (foto)

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši mariborskega Proena so v drugi tekmi elitnega dela šestnajstine finala lige prvakov (skupina C) v futsalu v dvorani Tabor izgubili proti češkemu Chrudimu z 1:4 (1:1). Mariborčane v soboto ob 21. uri čaka še neporaženi španski Inter iz Madrida, ki je v današnji prvi tekmi z 8:1 premagal Ekonomac iz Kragujevca.

Mariborčani so že z uvrstitvijo v elitni del lige prvakov izpolnili svoje letošnje cilje, zato je zanje igranje v šestnajstini finala po besedah trenerja Roberta Grdovića nagrada. Ker so v predtekmovanju uspešno organizirali turnir, so dobili tudi tega, prav prednost domačega terena pa naj bi bila ključnega pomena, ki bi lahko prinesla morebitno presenečenje in napredovanje na zaključni turnir. A Chrudim, ki ima v svoji vrsti tudi štiri Brazilce, se je s čvrsto obrambo in hitrimi protinapadi pokazal za previsoko oviro.

2futsal maribor gw
Drago Wernig - TAKA
Po sredini zmagi s 6:2 proti Ekonomcu iz Kragujevca so domači nogometaši drugo tekmo turnirja začeli nekoliko bolj zadržano. Medla igra jih je hitro postavila na realna tla, saj so Čehi preko Radima Zarube v peti minuti povedli. V deseti minuti je še višje vodstvo Čehov z lepo obrambo, ko sta bila sama pred njim dva gostujoča igralca, preprečil znova razpoloženi vratar Damir Puškar.

Čehi so vseskozi pretili s hitrimi protinapadi po napakah Mariborčanov, osamljen poskus je v 14. minuti imel Žiga Čeh, a je bil gostujoči vratar Carlos Eduardo na pravem mestu. Po novi napaki v mariborskem napadu je vnovični hiter češki protinapad v 17. minuti znova ubranil Puškar. Nekoliko bolj podjetna igra ob koncu prvega polčasa se je Mariborčanom obrestovala, kapetan Matej Fideršek je podal v kazenski prostor, Irnes Škorić pa je matiral gostujočega čuvaja mreže za izenačenje na 1:1.

3futsal maribor dw
Drago Wernig - TAKA
V drugem polčasu je znova takoj na začetku sledil hladen tuš za gostitelje. Čehi so napadli, Puškar je žogo ujel pred svojim golom, jo z eno roko pritisnil ob tla, mimo je pritekel Max, mu jo izbil iz rok in povišal na 2:1. Nalet gostov ni pojenjal, le minuto kasneje je napako domačih z novim hitrim protinapadom kaznoval Lukaš Rešetar in zadel za vodstvo gostov s 3:1.

4futsal maribor dw
Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so v zadnjih desetih minutah poskusili z igro brez vratarja, ki pa ob čvrsti češki obrambi ni obrodila sadov. V 35. minuti je v enem osamljenih mariborskih poskusov z razdalje streljal Fideršek, a meril premalo natančno. Isti igralec je bil nenatančen tudi minuto kasneje. Dve minuti pred koncem so domači pritisnili proti češkim vratom, a brez uspeha, za nameček je v 39. minuti še drugič na tekmi zadel Zaruba in postavil končni izid.

5futsal maribor dw
Drago Wernig - TAKA
V petek imajo nogometaši prost dan, v soboto pa Mariborčane čaka večkratni evropski in španski prvak, ko bo ob 21. uri na vrsti poslastica turnirja, saj se bodo vijoličasti pomerili z Movistar Interjem iz Madrida, dvoransko različico Reala, ki ima v svojih vrstah tudi slovitega Ricardinha. Na zaključni turnir najboljše četverice se bo uvrstil zgolj zmagovalec turnirja, možnosti še vedno imajo tudi domačini.


Maribor – Chrudim 1:4 (1:1)

Maribor - Dvorana Tabor. 1000 gledalcev. Sdodnika: Šabanov (Rusija) in Duarte (Portugalska).
Strelci: 0:1 Zaruba (5), 1:1 Škorić (20), 1:2 Max (21), 1:3 Rešetar (22), 1:4 Zaruba (39).
Proen Maribor: Puškar, Jandrić, Kraljič, Salkunić, Čeh, Totošković, Fetić, Fras, Legčević, Fideršek, Pavić, Hasanbegović, Grušovnik, Škorić.
Chrudim: Zaruba, Mareš R., Mareš M., Max, Koudelka, Drozd P., Drozd D., Carlos, Lukas, Ricardinho, Rešetar, Slovaček, Felipe, Ždansky.
Rumeni kartoni: Fideršek, Fetić; Zaruba.

Rdeč kartoni: -

Članki iz rubrike