Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

fu
fu
0 22.09.2016 10:55:45

Falcao: Ganljivo slovo od največjega vseh časov (video)

Reuters
V Braziliji le redki dosegajo raven popularnosti kot legendarni Falcão. Pravzaprav ne le v svoji deželi ampak tudi drugod po svetu velja za živo božanstvo.

Zgoraj zapisano se je v zares fantastični kulisi izkazalo tudi po koncu tekme, ki je bila njegova zadnja. Pot bi se morala končati precej kasneje kot v osmini finala, a življenje, šport in še kaj drugega pač ne izbirajo vedno najbolj veličastnih trenutkov in sanjskih zaključkov. Tudi za tako izjemnega športnika in človeka kot je Falcão.

Zadnjo reprezentančno tekmo je tako odigral v osmini finala svetovnega prvenstva, kjer je mogočne in razigrane Brazilce presenetila izbrana vrsta Irana. Falcão je s hat-trickom (kakopak) sklenil svojo športno pot, scene po dvoboju pa bodo še dolgo odmevale v svetu športa.

Iranci so velikega zvezdnika dvignili na roke in se zahvalili za njegov prispevek športu, ki je zrasel skozi oči njegovega futsal visočanstva na rokah iranskih igralcev futsala.

Devetintridesetletni Falcão, največji vseh časov, štirikratni dobitnik naziva naj igralec sveta ter dvakratni svetovni prvak z Brazilijo, je postal zgodovina. Njegovi dosežki in goli pa bodo odmevali večno.

Članki iz rubrike