nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 29.07.2023 11:58:50

Nekdanji boksar obsojen zaradi smrti nosečnice

Profimedia
Nekdanji portoriški poklicni boksar Felix Verdejo bo moral zaradi ugrabitve in kasnejše smrti nosečnice ter zaradi uboja še nerojenega otroka za zapahe. Sodišče v San Juanu je 30-letnega boksarja spoznalo za krivega, kazen pa mu bo predvidoma izreklo 3. novembra. Grozi mu dosmrtna ječa, je poročala televizija Telemundo.

Verdejo je aprila 2021 skupaj s sostorilcem pretepel ljubico, jo zvezal in jo zadrogiral. Nato jo je obtežil s betonsko kocko in jo z mostu pahnil v morje pred obalo prestolnice San Juan. Kasneje naj bi nanjo še streljal.

Družina pokojnice je povedala še, da je boksarju, četrtfinalistu olimpijskih iger v Londonu 2012, želela pokazati test očetovstva, ki bi potrdil, da je noseča z njim. Potem je izginila.



Boksar, ki je bil v športu znan pod vzdevkom El Diamante, je na sodišču vseskozi trdil, da je nedolžen. Porota v vseh točkah, gre za uporabo strelnega orožja in ugrabitev, v svoji odločitvi po poročanju medijev ni bila enotna.

Primer je bil v Kostariki deležen velike pozornosti. Tri mesece pred dejanjem je guverner Pedro Pierluisi v tej karibski državi razglasil izredno tanje zaradi velikega števila umorov žensk in transspolnih oseb.

Značke: boks, kriminal

Članki iz rubrike