sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

(pr bzs)
(pr bzs)
0 03.12.2021 10:46:33

Regionalna liga v boksu prvič tudi v Sloveniji

Slovenski borci v Mariboru
LANA RAŠIĆ
Številna tekmovanja slovenskih tekmovalcev v tujini in uspešna realizacija domačih dogodkov so gotovo kazalec dobrega dela klubov v povezavi z Boksarsko zvezo Slovenije.

Pretekli konec tedna je Maribor gostil prvi turnir regionalne boksarske lige. Pomerili sta se ekipa Maribora (združena slovenska ekipa) in ekipa iz Zagreba. Pod okriljem letos ustanovljene regionalne lige se merijo med seboj klubi iz držav nekdanje skupne države. Maribor je bil v UŠC Leona Štuklja odličen gostitelj zgodovinskega dogodka, na katerem so se pomerili združeni slovenski boksarji pod imenom Maribor z Vitezi iz Zagreba. Favorizirani Zagrebčani so premagali slovenske borce s 14:6, videli pa smo izjemno zanimive dvoboje. V slovenski ekipi so zmage osvojili Dejan Laburić, Mohammad Dawood Rezai in Edin Sejdinović. Decembra se jim bodo slovenski boksarji lahko oddolžili za poraz na dogodku v Zagrebu. Slovenska trenerska ekipa bo na podlagi videnega v Mariboru pripravila pravšnjo taktiko, da preseneti domačine.

Robert Reher, predsednik BZS, je po uspešnem dogodku v Mariboru povedal: "Z izvedbo regionalne lige v UŠC Maribor smo zelo zadovoljni, saj so borbe potekale pravično in brez poškodb. Z nastopi v ringu pa smo dokazali, da se lahko upiramo hrvaški reprezentanci. Kot gostitelji smo se zelo potrudili in oba dneva organizirali na zelo visoki ravni, kar je razveselilo tudi naše goste. Med posebnimi gosti sta bila predsednik Hrvaške boksarske zveze Bono Bošnjak in direktor regionalne lige Aleksandar Risimić, ki sta bila zelo zadovoljna z organizacijo in gostoljubjem. Borbe so bile zanimive, saj so se v ringu borili izkušeni boksarji, na žalost pa nismo imeli super težke kategorije, saj nimamo domačih boksarjev v tej kategoriji. Tadej Černoga se žal regionalne lige ni mogel udeležiti, saj si je na SP poškodoval gleženj in poškodba še ni popolnoma pozdravljena. Če bi se Černoga lahko udeležil regionalne lige in če bi imeli boksarja v super težki kategoriji, bi bil rezultat na koncu drugačen."

40. zlata rokavica

Zlata rokavica ima izjemno tradicijo, ta boksarska prireditev velja za najstarejšo organizirano športno prireditev na Ptuju. Skozi zgodovino so se v ringu srečevali številni odlični boksarji in tudi na jubilejni, 40. izvedbi so lahko gledalci spremljali zanimive obračune. Organizator Pučko Boxing Promotion je imel na seznamu deset dvobojev boksarjev in boksark iz Hrvaške in Slovenije. Prireditev so organizirali v športni dvorani Campus Sava Ptuj, eden od glavnih organizatorjev in trener Boks kluba Ring Ptuj Ivan Pučko mlajši je bil zadovoljen: "Zelo sem vesel, da se je zbralo zares veliko gledalcev, ki so si prišli ogledat prireditev. Ta ima 40-letno tradicijo in je zelo prepoznana športna prireditev v Sloveniji ter tujini. Spremljali smo kakovosten boks in zanimive obračune. Zadovoljen sem tudi z nastopi domačih boksarjev."

Naj nagrado si je prislužil Edin Sejdinović, sicer stari znanec Zlate rokavice, na kateri je nastopil že enajstič. Borec iz Ruš je pred leti že končal kariero, a se je po treh letih lani vrnil v ring v novem okolju – Boks klubu Tivoli. Tokrat je imel v ringu zelo močnega nasprotnika iz Čakovca, Filipa Kolarja. Hrvat je bil trd tekmec, a je bil Sejdinović natančnejši v serijah udarcev, kar je prepričalo sodnike, da so mu prisodili končno zmago. Njegov nastop je prepričal tudi strokovno komisijo, da si je prislužil glavno nagrado večera – 40. zlato rokavico. "To je pomembna lovorika v moji karieri. Vesel sem, da sem končno osvojil ta prestižni naslov in da sem dobro boksal proti Hrvatu, ki je bil odličen nasprotnik," je dejal Sejdinović. Ob tem so organizatorji podelili še nekaj nagrad.

Najboljši mladi boksar je postal Stephan Khaladov (Hayat), nagrado za najboljšo boksarko pa je prejela Nina Brankovič (Ring Velenje). Posebno nagrado za najbolj borben par sta prejela Gal Patrik Tajnko (Intercom Celje) in Leon Grbič (Knockout Ljubljana). S tehničnega vidika je s svojim nastopom komisijo najbolj prepričal Dejan Leburič (Knockout Ljubljana), najboljši tuji boksar pa je bil Filip Kolar (Čakovec). Potezo večer je tokrat pokazal domačin Denis Volgemut (Ring Ptuj). Po dolgem času so organizatorji podelili tudi mladinsko zlato rokavico, ki jo je prejel domačin Andi Gardellaj (Ring Ptuj). 

DVOBOJI NA 40. ZLATI ROKAVICI
(zmagovalci so zapisani z velikimi črkami)
Rinor Berisha (Intercom Celje) – STEPHAN KHALADOV (HAYAT)
NINA BRANKOVIČ (RING VELENJE) – Haya Vainhandl Obaid (Hayat)
Aleks Bratušek (Ring Ptuj) – NIK DUŠAK KLINC (INTERCOM CELJE)
GAL PATRIK TAJNKO (INTERCOM CELJE) – Leon Grbič (Knockout Ljubljana)
ANDI GARDELLAJ (RING PTUJ) – Ivan Mikulić (Čakovec)
DENIS VOLGEMUT (RING PTUJ) – Adam Balič (Ring Velenje)
Sadmir Delić (Intercom Celje) – JURE ŠIMUNOVIČ (LJUBLJANA)
KEVIN DORNIK (INTERCOM CELJE) – Djalan Januzaj (ŽBK Maribor)
Arber Elshani (Intercom Celje) – DEJAN LEBURIČ (KNOCKOUT LJUBLJANA)
EDIN SEJDINOVIĆ (TIVOLI) – Filip Kolar (Čakovec)

Članki iz rubrike