Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

(BZS/pr)
(BZS/pr)
0 13.08.2021 11:05:25

Par s Ptuja, ki skrbi za razvoj boksa v Šaleški dolini

Anja Jabločnik, Tilen Skledar in Nejc Nedeljko iz BK Velenje na Ptuju
Matej Vranič
Anja Jabločnik in Nejc Nedeljko sta Ptujčana in oba nekdanja zelo uspešna boksarja Boks kluba Ring iz Ptuja. Njuna mladost je bila prepletena z družino Pučko na Ptuju, kjer sta uspešno nastopala, zadnjih nekaj let pa sta si svoj dom ustvarila v Velenju, kjer skupaj vodita BK Ring Velenje, kjer trenira že več kot 65 oseb.

Trening boksa v Velenju je namenjen mladini, tekmovalcem in rekreativcem. Zanimivo je, da je v njunem klubu skoraj polovica žensk. Polna sta boksarskega zanosa in hvaležnosti, da lahko pridobljeno znanje, ki sta si ga pridobila v družini Pučko, prenašata na nove boksarske generacije iz Šaleške in tudi širše Savinjske doline.

Anja in Nejc sta par, ki živi za razvoj boksa v Šaleški dolini, temu sta podredila tudi svoje življenje. V zadnjih štirih letih, odkar aktivno delujeta v Velenju, sta zdaj že v tretji telovadnici, kjer opravljata trening. S telovadnico sta zelo zadovoljna, saj imajo v klubu optimalne pogoje za trening vključno z integriranim ringom. Trenutno še oba poleg treninga opravljata svoje službene obveznosti, dolgoročno pa je želja, da bi se Anja v celoti posvetila treniranju in organizaciji v klubu. Pravita, da je veliko povpraševanja po dopoldanskih terminih in individualnih treningih poleg mladinskega boksa do 15 let, rekreacije, treninga s tekmovalci in fit boksa.

Začela pred štirimi leti

V želji po lastnem boksarskem klubu sta se povezala s prijateljem Sašem Pučkom, ki je že deloval v Celju, in skupaj so prišli do zanimive rešitve, da boksarsko pot začneta v Velenju. Mesto, ki velja za zelo naklonjeno športu, je imelo vrzel ravno v boksu. Leta 2017 v poletnih mesecih se je začela njuna boksarska pot. Sama se rada pošalita, da sta ponosna na svoje delo in številne tekmovalce ter rekreativce, da sta kljub ptujskemu naglasu tlakovala uspešno boksarsko zgodbo. S Sašem so skupaj naredili načrt, ki še vedno povezuje ptujski, celjski in velenjski klub s skupno boksarsko organizacijo Pučko Boxing, ki skrbi za razvoj, promocijo in financiranje slovenskega olimpijskega in profesionalnega boksa.

Zelo sta zadovoljna s pomočjo Občine Velenje, ki podpira klub in njuno vizijo. Zdaj so s svojim stažem in tekmovalnimi rezultati tudi že klub, ki se lahko mirno prijavi tudi na občinske razpise. Radi se predstavijo tudi na Dnevih športa v Velenju, kjer skupaj s svojimi člani prikažejo določene elemente boksa širši javnosti. Tako kot večino slovenskih klubov je tudi velenjski klub dosegla problematika s pandemijo, očiten je bil padec motivacije med tekmovalci. Kljub vsemu pa se stanje zdaj izboljšuje in verjameta, da bosta v kratkem ponovno dosegla število 90 rekreativcev, ki so že trenirali v njuni telovadnici pred začetkom koronakrize. Tekmovanja so pomembna za motivacijo, zato si želita, da ne bi bilo več nepotrebnega zapiranja telovadnic. Klub je v sezoni 2019/2020 tekmoval že s 15 tekmovalkami in tekmovalci v Slovenski boksarski ligi, kjer so bili do prekinitve na zavidljivem četrtem mestu v državi. To pa je za klub, ki deluje manj kot pet let, zelo dober rezultat.

Potenciala ne manjka

Problematiko v slovenskem boksu vidita v premajhnem številu borb, ko začnejo tekmovalci prehajati v člansko konkurenco. Po njunem boksar v tej fazi potrebuje vsaj sto dvobojev. Tekmovalke in tekmovalci, kot so Nina Brankovič, Nuša Prijević, Neža Kasesnik, Tilen Skledar, Gal Žilavec, Armin Tabaković, Amar Smajlović, Adam Bolić ..., so zelo dobro zastopali barve mladega velenjskega kluba, v katerem je še veliko potenciala predvsem v mladih boksarkah in boksarjih. Oba sta dolga leta trenirala pod taktirko Ivana Pučka, ki je s svojim delom in karizmo zelo pozitivno vplival na vse športnike v prostorih Boks kluba Ring na Ptuju. Anja je bila serijska boksarska državna prvakinja, Nejc pa je za svoje najpomembnejše boksarske uspehe navedel dve osvojitvi zlate rokavice na Ptuju in dvoboj z izjemnim Madžarom Balaszom Backaijem, ki je bil v Debrecenu.

Potencial v svojem okolju vidita tudi v treningu v čudoviti naravi, ki ga ponujata Velenje in okolica. V klubu imajo že ideje za promocijske boksarske dogodke na področju Velenjskega jezera in čudovitega parka z razgledom po imenu Vista, ki postaja nova turistična atrakcija v Sloveniji. Verjamemo, da bo Boksarski klub Velenje z Anjo in Nejcem ter številnimi tekmovalci in rekreativci uspešno krmaril v slovenskem boksu in sledil svoji viziji.

Članki iz rubrike