hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 27.07.2021 07:26:09

NEUNIČLJIVA! Slovenija se spogleduje z novo medaljo na olimpijskih igrah, v boj po 10. uri!

Reuters
Slovenska judoistka Tina Trstenjak se je na olimpijskih igrah v Tokiu uvrstila v polfinale v kategoriji do 63 kg. V boj za drugo kolajno v karieri je prišla po podaljšku in zmagi proti Venezuelki Anriquelis Barrios. Tridesetletna Celjanka je že v Riu osvojila olimpijsko zlato, tokrat pa si je zagotovila najmanj boj za bron.

Četrtfinalni obračun je sicer bolje začela Venezuelka, ki je po samo nekaj sekundah že prišla do uvodnega vazarija. Celjanka je morala nato bolj napadati, do izenačenja pa je prišla po 2:16 minute, ko ji je uspelo prvič streti Barriosovo.

Slednja se je nato do konca rednega dela štirih minut dobro izvijala prijemom Slovenke in izsilila boj za zlato točko. V njem je Barriosova vpisala še drugo kazen zaradi nedejavnosti, v vse bolj izčrpavajočem dvoboju pa je odločitev prišla po 3:13 minute v podaljšku. Takrat je z drugim vazarijem in posledično iponom slavila Trstenjakova in se uvrstila med najboljše štiri.

Celjanka ima danes na tatamiju tudi nekaj težav s poškodbo, saj jo po informacijah RTV Slovenija mučijo bolečine v hrbtu, zaradi česar je bila pred četrtfinalnim obračunom v oskrbi zdravnika. Tudi po četrtfinalu je nakazala na bolečine v hrbtu.



Trstenjakova je v prvem krogu po 6:14 minute oziroma 2:14 minute dodatnega boja za zlato točko ugnala Južnokorejko Heeju Han, ko je tudi začutila bolečine v hrbtu. V drugem krogu je nato po dveh vazarijih 23 sekund pred iztekom rednega dela vseeno zanesljivo premagala Španko Cristino Cabana Perez.

Boji za kolajne se bodo začeli ob 10. uri po slovenskem času. Polfinalna tekmica Trstenjakove bo Maria Centracchio. Italijanka je presenetljivo napredovala do polfinala, v četrtfinalu pa je slavila po treh kaznih Poljakinje Agate Ozdoba-Blach.

Trstenjakova se z Italijanko doslej še ni pomerila, Centracchiova pa na svetovni lestvici zaseda 27. mesto, medtem ko je slovenska judoistka druga.

Članki iz rubrike