palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

bu
bu
0 25.02.2020 14:59:18

Saj ne boste verjeli! Wilder odpustil trenerja, ker je prekinil dvoboj, in našel razlog za PORAZ! Tule je ... (foto)

Reuters
Ameriški boksar je nepričakovano izgubil proti Britancu Tysonu Furyju.

Konec preteklega tedna smo dobili novega boksarskega svetovnega prvaka po verziji WBC, Britanec Tyson Fury je izpolnil obljubo, ki jo je dal pred dvobojem. Toda redki so pričakovali takšen razplet, do preteklega tedna neporaženi Američan Deontay Wilder je bil favorit, a ga je tekmec z zelo napadalno taktiko očitno močno presenetil.

Dvoboj je v sedmi rundi prekinil trener ameriškega boksarja, s tem se pa Wilder ni mogel sprijazniti. Zdaj je odjeknila novica, da je prekinil sodelovanje s svojim trenerjem, to odločitev pa podkrepil z naslednjimi besedami: "Jezen sem, ker smo se o tem večkrat pogovarjali. Gre za princip. Jaz sem šampion in borec. Če od nekdaj govorim, da sem v ringu pripravljen ubiti človeka, seveda moram to načelo spoštovati tudi v nasprotnem primeru in biti pripravljen umreti v ringu."

V prvem intervjuju po odmevnem dvoboju je spregovoril tudi o razlogih za poraz, po njegovem mnenju pa ni bila kriva taktika tekmeca, ampak zgrešena izbira kostuma, v katerem je vstopil v dvorano in ring. "Vse sem dal od sebe, jaz sem borec, to vsi vedo. Ampak težava je bila, ker nisem čutil nog, kriv pa je bil kostum. Nadel sem si ga dan pred dvobojem, ampak si nisem mislil, da bo tako zelo težak. Baterije, čelada in vse ostalo je skupaj tehtalo prek 20 kilogramov," je med drugim pojasnil Wilder.

wilder

Značke: wilder, fury

Članki iz rubrike