Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 02.12.2017 12:24:18

Tina Trstenjak tretja na veliki nagradi v Tokiu

Olimpijska in evropska prvakinja v judu Tina Trstenjak je na veliki nagradi v Tokiu osvojila tretje mesto v kategoriji do 63 kilogramov. Polfinalni dvoboj je Slovenka izgubila z iponom po dobrih dveh minutah boja proti Japonki Miku Tashiro. V boju za kolajno se je pomerila proti Japonki Masako Doi in jo ugnala.

Premagala jo je po treh kaznih, dosojenih nasprotnici. Zadnja kazen, ki je odločila o zmagi, je bila dosojena zaradi pasivnosti nasprotnice.


Po prvem krogu, ko je bila Trstenjakova prosta, se je v drugem pomerila proti Kitajki Jing Tang in jo po napornem boju v drugi minuti podaljška premagala z iponom. V četrtfinalu si je v izenačenem boju proti Japonki Megumi Tsugane zmago priborila nekaj sekund pred koncem rednega dela po treh dosojenih kaznih Japonki.

Edini predstavnik Slovenije v moški konkurenci je bil David Štarkel. Svojo prvo borbo v kategoriji do 60 kilogramov je proti Dilmerju Calleju iz Peruja dobil z vazarijem. V naslednjem boju se je pomeril proti kasnejšemu zmagovalcu kategorije, Japoncu Naohisi Takatu, in v tretji minuti dvoboja ga je nasprotnik premagal z iponom.

Značke: judo, velika nagrada

Članki iz rubrike