Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 11.07.2017 11:47:34

Tudi revizija dvoboja potrdila, da je Horn premagal Pacquiaa

Reuters
Avstralec Jeff Horn je premagal filipinskega zvezdnika Mannyja Pacquiaa in osvojil naslov svetovnega velterskega prvaka po različici WBO, je potrdila neodvisna revizija. Mednarodna zveza se je na podlagi pritožbe poraženca odločila vnovič proučiti dvoboj, sodniki pa so tudi ob vnovični presoji potrdili, da je Pacquiao izgubil šampionski pas.

Boksarja sta se prejšnji teden pomerila v ringu v Avstraliji v biti za Brisbane in se borila vseh 12 rund, Horn pa je dobil dvoboj po točkah, saj so sodniki zmago prisodili avstralskemu izzivalcu.

Ob vnovičnem odločanju so trije od petih sodnikov pripisali zmago 29-letnemu nekdanjemu šolskemu učitelju Hornu, eden sodnik je zmago pripisal filipinskemu zvezdniku, eden pa je presodil, da sta bila tekmeca izenačena.



"V skladu z izidom lahko ugotovimo, da je Pacquiao dobil pet rund, medtem ko je Horn zmagal v sedmih rundah," so zapisali pri WBO.

"Že takoj sem bil prepričan, da sem dobil dvoboj, čeprav se je Pacquiao zelo dobro branil in upiral. Zdaj so končno stvari povsem razjasnjene in ni več nobenih dvomov. Res je lepo, da sem na koncu dobil potrditev še na papirju," je bil presrečen Horn v prvi izjavi za avstralske medije v Brisbanu.

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike