klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 27.06.2017 20:34:34

Vujinovićeva SP v tekvondoju končala po prvem dvoboju

Četrti tekmovalni dan svetovnega prvenstva v olimpijskem tekvondoju v južnokorejskem Muju je nastopila Nuša Vujinović, ki pa je v kategoriji do 53 kilogramov v drugem krogu izgubila proti Iranki Akram Kodabandeh. To je bil sicer prvi in edini dvoboj Slovenke na SP.

Dvoboj drugega kroga sta Slovenka in Iranka previdno začeli. V prvi rundi ni nobeni uspelo priti do točke. V drugi rundi je Iranka povedla z 2:0, Vujinovićeva pa je z udarcem za tri točke prešla v vodstvo. Ker sta obe tekmovalki v tej rundi prejeli kazensko točko, se je runda končala z rezultatom 4:3 za Vujinovićevo. Kodabandehova je v tretji rundi z udarcem iz neposredne bližine prišla do treh točk. To je pomenilo preobrat dvoboja, nove tri točke pa so določile zmagovalko. Slovenska tekmovalka je skušala ujeti tekmico, vendar je prejela dodatni kazni in na koncu izgubila s 5:11.


"Ne vem, kje sem naredila napako. Morda sem se umaknila preveč nazaj. Iranka me je v klinču zadela v glavo. V tem segmentu je bila res močna. Nato sem še padla na tla. Zato sem prejela opomin in zatem še dva. Začela sem noreti, kar je nasprotnica izkoristila in prišla do zmage. Žal sem se od svetovnega prvenstva poslovila po prvem dvoboju. Načrtovala sem drugače. Vedela sem, da je Iranka močna, a sem hotela iti do konca. V tretji rundi sem naredila preveč napak. Tega ne morem popraviti, škoda. Kodabandehova je bila boljša in je zasluženo zmagala," je dejala pri izhodu iz dvorane Vujinovićeva.

V sredo bosta v Muju nastopila Franka Anić in Ivan Trajković, ki ima na SP visoke cilje.

Značke: tekvondo, sp

Članki iz rubrike