Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 05.05.2017 20:33:34

Slovenske karateistke v boju za bronasto kolajno

Slovenske karateistke v postavi Kaja Budič, Lina Pušnik in Tjaša Ristić se bodo na 52. evropskem prvenstvu za člane in članice, ki poteka v turškem Kocaeliju, v soboto v borbah ekipno pomerile za bronasto kolajno. V boju za tretje mesto, ob 15.40, bodo njihove nasprotnice Francozinje, sicer aktualne svetovne prvakinje.

Na evropskem prvenstvu karateisti in karateistke nastopajo v katah ter športnih borbah, posamezno in ekipno. V Turčiji nastopa 424 tekmovalk in tekmovalcev iz 44 evropskih držav, med njimi tudi osem slovenskih predstavnikov.


Prvi dan evropskega prvenstva, ki se bo končalo v nedeljo, so bile na sporedu kvalifikacije in repasaži vseh posameznih kategorij v katah in športnih borbah. Med slovenskimi tekmovalci je vidnejši rezultat dosegla Kaja Budič, ki osvojila deveto mesto v kategoriji nad 68 kilogramov.

Za slovensko ekipo je bil bolj uspešen drugi tekmovalni dan, ko so potekali boji v ekipnih nastopih v katah in športnih borbah. V športnih borbah so Budičeva, Pušnikova in Ristićeva po vrsti premagale Italijanke (2:1), petouvrščene z zadnjega svetovnega prvenstva, Azerbajdžanke (2:0), lanskoletne evropske prvakinje, in v četrtfinalu še Portugalke (2:1). V polfinalu so se pomerile z Ukrajinkami, ki so zmagale z 2:0.

Značke: karate, sta

Članki iz rubrike