Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 22.04.2017 14:35:49

Klara Apotekar popoldan v repasaž

V sobotnem programu evropskega prvenstva v judu si je mlada 19-letna Klara Apotekar v konkurenci do 78 kg priborila popoldanski repasaž. Od morebitne kolajne na EP, ta bi bila po zlatu Tine Trstenjak in srebru Adriana Gomboca že tretja slovenska na tem tekmovanju, jo ločita dve zmagi.

Apotekarjeva je v uvodnem nastopu z izrednim taktičnim bojem izločila 37-letno Kubanko Yahindo Ramirez, ki nastopa za Portugalsko. S svojim načinom borbe je visokorasla tekmovalka celjskega Sankakuja tekmico prisilila v tri kazni in diskvalifikacijo. Apotekarjeva je tako medsebojni izid v zmagah z Ramirezovo dvignila na 3:0.

Njena naslednja nasprotnica je bila bronasta z lanskega EP v Kazanu Britanka Natalie Powell, ki se je slovenski tabor z lanskega tekmovanja spomni po četrtfinalni zmagi nad kasnejšo slovensko junakinjo olimpijskih iger v Riu Ano Velenšek. Sedem let starejša Britanka je v končnici izenačenega dvoboja 16 sekund pred koncem naredila odločilno tehniko, s katero si je prislužila dva vazarija in se prebila v polfinale.



V repasažu varovanko Marjana Fabjana, tudi že evropsko prvakinjo do 23 let, čaka dvoboj z 22-letno Madžarko Evelin Salanki. To je slovenska tekmovalka ugnala na treh od štirih medsebojnih dvobojev, nazadnje junija lani v Budimpešti. Ob morebitnem boju za bron pa bo njena nasprotnica slabša iz polfinala med francosko olimpijsko podprvakinjo Audrey Chumeo in nekdanjo evropsko prvakinjo Madžarko Abigel Joo.

Hitreje od načrtov se je v kategoriji do 90 kg poslovil Mihael Žgank, ki ni našel načina, da bi ugnal razpoloženega 20-letnega Belorusa Jahorja Varapejeva, evropskega podprvaka do 23 let. Nazadnje je februarja v Parizu prepričljivo zmagal 23-letni slovenski olimpijec, danes pa je Belorus v slabih dveh minutah nanizal dva vazarija in ipon za prepričljivo zmago. "Na EP sem šel dobro pripravljen, a danes se nisem počutil tako, kot sem si želel. Tudi sam ne vem točno, kaj se je dogajalo, a bil je enostavno boljši. V Parizu sem ga premagal, danes pa enostavno nisem našel rešitve. Na to prvenstvo sem prišel z veliko višjimi cilji," je bil po nastopu razočaran Žgank.

Značke: judo, ep

Članki iz rubrike