gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.04.2017 19:07:16

Judoisti spoznali dvorano in dobili tekmece

alesfevzer.com
Slovenski judoisti so danes pripotovali v Varšavo, kjer so se spoznali s prizoriščem evropskega prvenstva 2017, obenem pa so prireditelji evropskega prvenstva danes opravili tudi žreb.

V četrtek bosta med Slovenci prva nastopila Matjaž Trbovc in Adrian Gomboc. Trbovcu v kategoriji do 60 kg je žreb v uvodnem nastopu namenil Nemca Moritza Plafkyja, ki odmevnejših mednarodnih dosežkov še njima, vsekakor pa je 21-letni Plafky neugoden tekmec, saj je dvakrat osvojil naslov nemškega prvaka. V primeru zmage bo težji tekmec aktualni evropski podprvak Azerbajdžanec Orhan Safarov.

Gomboc se bo v kategoriji do 66 kilogramov pomeril s Portugalcem Joaom Crisostomom, nato pa z boljšim iz dvoboja med Črnogorcem Jusufom Nurkovićem in Petrom Zadrom iz Bosne in Hercegovine.

Težak žreb je dobil Martin Hojak, ki ga v uvodu v petek čaka izkušeni Francoz Loic Korval, vsaj na papirju pa bo imel lažje delo Mihael Žgank, ki se bo po prostem prvem krogu pomeril z mladim Belorusom Jahorjem Vapapajevom.



Slovenska dekleta z nastopi začenjajo v petek. V kategoriji do 63 kg obe Slovenki po prvem prostem krogu čakata zmagovalki rusko-hrvaških obračunov. Aktualna evropska, svetovna in olimpijska prvakinja Tina Trstenjak se bo za vstop v četrtfinale pomerila z boljšo iz dvoboja med Dano Davidovo in Majo Blagojević, Andreja Leški pa z zmagovalko obračuna med Jekaterino Valkovo in Marijano Mišković Hasanbegovič.

V petek bo na tatamiju tudi Anka Pogačnik, ki jo čaka boljša iz dvoboja med Nemko italijanskega rodu Giovanno Scoccimarro in Turkinjo Sukiran Bakacak. V soboto bo nastopila še Klara Apotekar, ki se bo pomerila z eno najbolj izkušenih judoistk na prvenstvu 37-letno Portugalko Yahimo Ramirez.

Skupaj je za tekmovanje prijavljenih 369 tekmovalcev iz 41 držav.

Značke: judo, ep

Članki iz rubrike