Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.04.2017 15:09:06

Judoisti v Varšavo po novo odličje

vszi
Varšava bo od četrtka do nedelje gostila letošnje evropsko prvenstvo v judu. Slovenska reprezentanca bo v poljski prestolnici zastopana z osmerico tekmovalcev. Cilj je nova kolajna, doslej pa se jih je na prvenstvih stare celine nabralo že 42.

V ženski konkurenci bodo v petek nastopile aktualna evropska in olimpijska prvakinja Tina Trstenjak ter Andreja Leški v kategoriji do 63 kg in Anka Pogačnik v kategoriji do 70 kg, na soboto pa še Klara Apotekar v kategoriji do 78 kg.

V moški konkurenci bosta prvenstvo v četrtek odprla Matjaž Trbovc in Adrian Gomboc v kategorijah do 60 in 66 kg. Do konca EP bosta nastopila še Martin Hojak v kategoriji do 73 kg in Mihael Žgank do 90 kg. Med uveljavljenimi imeni slovenskega juda manjkata poškodovana olimpijca Roki Drakšič, lani bronast na EP v Kazanu, ki je uspešno prestal operacijo kolena, in Anamari Velenšek, ki se po lanski poškodbi in bronasti medalji na OI v Rio de Janeiru počasi vrača med najboljše.

"Kot vsa leta sem trenirala po programu Marjana Fabjana. Sama si želim dobre borbe in če bodo dobre, tudi izid ne bo izostal," je pred odhodom na EP komentirala aktualna olimpijska prvakinja Tina Trstenjak, ki je imela po OI v Braziliji nekaj daljši premor kor v preteklih letih, tudi nekaj več obveznosti s pokrovitelji in navijači, a prepričana je, da sta s trenerjem uspešno vzpostavila mejo, ki dovoljuje obveznosti ob treningih.



Podobne želje kot Trstenjakova imajo tudi ostali tekmovalci. Predvsem mlajši si želijo kakšno dragoceno izkušnjo, pa tudi kakšen "skalp" katerega od močnih tekmecev, vsi pa poudarjajo, da je ob dobrem dnevu dosegljiva tudi vidna uvrstitev. Še najslabše izhodišče je imel pred EP Adrian Gomboc, ki je imel nekaj težav s poškodbo prepone, a pravi, da sta s trenerjem to uspela nadoknaditi.

"Neuspeh bi bil, če bi se z EP vrnili brez medalje, saj je ekipa izbrana tako, da prav vsi sodijo v širši krog favoritov. Je pa to še eno od številnih evropskih prvenstev in kaj novega ni povedati. Ekipa je pomlajena, malo pa sem razočaran, da so nekatere perspektivne tekmovalke to tekmovanje odpovedale, saj so imele priložnost in lahko bi nastopili tudi z ekipo, kjer bi lahko nastopile," pravi glavni strateg slovenskega juda Marjan Fabjan.

Fabjan ob tem ocenjuje, da so vsi njegovi varovanci dobro pripravljeni, a EP je le prvi cilj, saj bo za najboljše še bolj pomembno avgustovsko svetovno prvenstvo v Budimpešti. V Varšavi bo manjkal le slovenski ekipni nastop, a Fabjan poudarja, da se sam drži načela, da gre z ekipo na tekmovanje le, če ima ta realno možnost za uspeh, kar zanj pomeni vsaj borba za bronasto kolajno.

Značke: judo, ep

Članki iz rubrike