Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rp
rp
0 12.04.2017 10:47:51

Najtrše pesti imajo Ptujčani

psno
Na osnovni šoli Sečovlje je v organizaciji Boksarske zveze Slovenije in gostitelja, boksarskega kluba Portorož, potekalo 26. državno prvenstvo za posameznike v boksu.

Aprilski vikend je na obalo privabil številne obiskovalce, ki so poleg obilice sonca imeli priložnost uživati v tridnevni boksarski predstavi ob zaključku boksarske sezone 2016/17. Navijači iz cele Slovenije so prišli bodrit in podpirat svoje favorite. V letošnjem letu je nastopilo kar 24 boksarskih klubov, katere je zastopalo nekaj več kot sto boksarjev v različnih starostnih in težnostnih kategorijah.

Domači boks klub Portorož je obdržal vseh pet odličij iz pretekle sezone in imel stoodstotni zlati izkupiček vseh prijavljenih boksarjev v slednjih kategorijah: Tilen Tudija, letos že tretjič državni prvak Slovenije, je osvojil naslov prvaka v kategoriji kadetov do 70 kg. Svojo polfinalno borbo je zmagal kar z nokavtom v prvi rundi. V mladinski kategoriji sta naslov osvojila Alex Guzej (do 56 kg), prav tako trikratni državni prvak, in Matic Horvat (do 81 kg), ki je v finalni borbi prepričal sodnike za enoglasno odločitev. Člansko kategorijo sta na letošnjem prvenstvu zastopala trikratni državni prvak Igor Pertot (do 56 kg) ter dvakratni državni prvak Tadej Černoga (do 60 kg). Tadej je z odlično predstavo finalno borbo zaključil že v drugi rundi s prekinitvijo in si tako zagotovil naslov.

V celoletni borbi za naslov najboljšega med sedemindvajsetimi klubi, je boks klub Portorož s štirimi nastopi od skupno šestih krogov, v slovenski boksarski ligi zasedel tretje mesto, za kluboma Ring Ptuj na prvem (zbral je pet naslovov prvaka) ter Intercomom Celje na drugem mestu. BK Dejan Zavec Boxing je osvojil tri naslove prvaka.

V treh dneh so ljubitelji boksa skozi četrtfinalne, polfinalne in finalne obračune videli veliko kakovostnih obračunov, predvsem v članski moški kategoriji so prišli do konca trenutno naši najboljši posamezniki. O sami kakovosti tekmovanja je predsednik zveze, Ptujčan Sašo Pučko, povedal: "V treh dneh smo videli številne dobre dvoboje in prav gotovo najkakovostnejše tekmovanje doslej. Ta kakovost je bila na nek način pričakovana, saj se je kazala že skozi nastope tekmovalcev na slovenski boksarski ligi, na državnem prvenstvu se je le še dvignila."

Galerija

Članki iz rubrike