gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 27.03.2017 16:54:48

Slovenskemu karateju na Balkanu dve kolajni

Minuli konec tedna je v Srbiji potekalo 19. balkansko prvenstvo v karateju za člane. Med več kot 300 tekmovalkami in tekmovalci iz 11 držav se je prvenstva v Čačku udeležilo tudi šest slovenskih reprezentantov. Za veselje v slovenski ekipi sta poskrbela Tjaša Ristič in Matija Matijevič, ki sta osvojila bronasti medalji.

Tjaša Ristič je nastopila v kategoriji do 61 kilogramov, kjer se je pomerilo 24 tekmovalk. Po vrsti je premagala Romunko Ioanovo, Turkinjo Dikerjevo in Hrvatico Lenardovo. V polfinalu je izgubila proti Črnogorki Jeleni Maksimović. V borbi za bronasto medaljo je bila boljša od Makedonke Nataše Stefanovske ter tako zasedla tretje mesto.


Matija Matijevič je nastopil v kategoriji do 84 kilogramov, kjer se je pomerilo 28 tekmovalcev. Po prostem prvem krogu je v drugem izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu Ivanu Kvesiću s Hrvaške. V repasažu je zabeležil tri zmage, in sicer proti Črnogorcu Filipu Vujadinoviću, Makedoncu Simonu Antikju in Srbu Dejanu Cvrkoti ter tako osvojil bronasto medaljo.

Slovenijo so na balkanskem prvenstvu v Srbiji predstavljali Tjaša Ristič, Lina Pušnik, Aljaž Klaneček, Mladen Railič, Denis Gorenc in Matija Matijevič. Tekmovalce sta vodila trenerja Matjaž Končina in Drago Ristič, nad vsemi pa je bdel predsednik KZS Igor Zelinka.

Značke: karate, sta

Članki iz rubrike