Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 26.03.2017 21:13:26

DP v judu: Favoriti prepričljivi na Prevaljah (dopolnjeno)

Slovenski judoisti so se na Prevaljah pomerili na državnem prvenstvu. Najboljši slovenski tekmovalci so potrdili vloge favoritov, tudi olimpijska prvakinja Tina Trstenjak in bronasta z lanskih OI v Riu, povratnica po poškodbi, Anamari Velenšek.

Trstenjakova je po pričakovanjih opravila s konkurenco in v boju za naslov je varovanka Marjana Fabjana na koncu premagala še Bežigrajčanko Andrejo Leškl. Bron sta osvojili Lia Ludvik iz celjskega Sankakuja in Maja Povšnar iz kranjskega Triglava.

Druga favoritinja iz Sankakuja Anamari Velenšek se je vrnila v proces treninga, za vrhunska tekmovanja še ni 100-odstotno nared, v domači konkurenci pa dokazuje, da je še vedno najboljša. Tokrat je nastopila v kategoriji nad 78 kg je v finalu za zlato premagala Tamaro Kraljič iz Dupleka. Bron sta osvojili Triglavanka Urška Torkar in Urška Urek iz ptujske Drave.

Tudi v kategoriji do 70 in 78 kg sta vlogo favoritinj upravičili dve celjski judoistki. Slavili sta Anka Pogačnik in Klara Apotekar. Brez zlata je ostala Vesna Đukič, ki jo je v finalu do 57 kg premagala Bežigrajčanka Kaja Kajzer. V obeh najnižjih kategorijah pa sta bili na tatamijih le po dve tekmovalki. V kategoriji do 48 kg je Kristina Vršič iz Dupleka premagala Marušo Štangar iz Olimpije, med tekmovalkami do 53 kg pa je Olimpijina Anja Štangar premagala Ljudmilo Merčnik iz Dupleka.


V moški konkurenci je Sankaku osvojil tri naslove. David Štarkel je bil najboljši v kategoriji do 60 kg, Adrian Gomboc do 66 kg in Mihael Žgank med tekmovalci do 100 kg. Reprezentančni kimono je v kategoriji do 66 kg upravičil Martin Hojak, ki je v polfinalu ugnal tudi izkušenega Roka Drakšiča in slednji se je moral zadovoljiti z bronom.

"Zelo sem vesel ubranitve naslova državnega prvaka, še posebno zato, ker sem letos moral premagati tudi trikratnega olimpijca Roka Drakšiča. Zadovoljen sem, da sem
se lahko z Rokom spoprijel še preden bo zaključil svojo kariero," je po tekmi povedal Hojak. Vesel je bil tudi Žgank: "Državno prvenstvo mi služi kot dobra priprava na nadaljnjo sezono. Letošnje leto sem imel z osvojitvijo naslova državnega prvaka nekaj več težav, sem pa zelo zadovoljen, da sem že petič zapored osvojil ta prestižni naslov."

V kategoriji do 81 kg je v bežigrajskem finalu Janez Vidmar ugnal Mateja Vidmarja, med tekmovalci do 90 kg je bil najboljši Jesenko Četić iz Olimpije, med tekmovalci nad 100 kg pa Vito Dragič iz Impola.

Članki iz rubrike