Mobilna verzija
STA
STA

Haye doživel tretji poraz v karieri

Britanski boksar Tony Bellew je v dvoboju težke kategorije v londonski dvorani O2 premagal rojaka Davida Haya po prekinitvi v 11. rundi. Dvoboj ni štel za nobenega od naslovov, je pa Bellew sicer svetovni prvak po verziji WBC v kategoriji kruzer (do 90,892 kg), Haye pa je nekdanji svetovni prvak težke kategorije verzije WBA.

Nekdanji svetovni prvak in veliki favorit Haye, ki je v karieri med drugim v kategoriji kruzer osvojil naslove svetovnega prvaka po vseh verzijah, je tako doživel hud poraz, kljub dejstvu, da je imel prvih pet rund pobudo v ringu, v šesti rundi pa je po izmenjavi težkih udarcev izgubil primat. Bržkone se mu je ponovila poškodba Ahilove tetive, saj je moral po dvoboju v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli gleženj. Bellew je nato šele v 11. rundi pokazal premoč, dvoboj pa je sodnik prekinil, potem ko so iz kota nekdanjega svetovnega prvaka v ring vrgli brisačo.

Za Bellewa, 34-letnega in 191 centimetrov visokega borca, je to 30. zmaga v 32. dvoboju kariere, medtem ko je 36-letni Haye, ki je prav tako visok 191 centimetrov, v svojem 31. dvoboju utrpel tretji poraz. Haye je že leta 2011 izgubil borbo za naslov svetovnega prvaka proti Vladimirju Kličku, pred petimi leti pa se je umaknil iz profesionalnega boksa. Tokratni dvoboj je bil šele tretji po vrnitvi v ring.

Značke: boks , sta , haye