nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

au
au
0 05.09.2023 10:48:41

Atletika od tod in tam: Od Xiamena do Padove

Slovenske atletinje in atleti uspešno nastopili na vseh koncih sveta.

Lia Apostolovski je na diamantni ligi v Xiamenu na Kitajskem, kjer je bila edina slovenska predstavnica, v skoku v višino z 1,92 metra zasedla drugo mesto in zaostala le za svetovno prvakinjo Ukrajinko Jaroslavo Mahučik. Ta je z 2,02 m izenačila najboljši izid sezone na svetu. Tretja je bila Avstralka Eleanor Patterson, svetovna podprvakinja in lani prva na SP je končala na isti višini kot Lia Apostolovski, vendar z enim poskusom več. »To je bil moj drugi nastop na diamanti ligi in sem ga odlično opravila. Zelo vesela sem drugega mesta in preskočene višine, dosegla sem super izid. To je dobra popotnica za naslednji diamantni nastop v Bruslju. Dobro sem skakala, sem v življenjski formi in res uživam na tekmovanjih,« je bila zadovoljna Lia. Triindvajsetletna Ljubljančanka je po tem nastopu na osmem mestu v seštevku discipline v diamantni ligi.

Dober nastop
Matic Ian Guček je na mitingu v Berlinu, kjer je bil edini slovenski predstavnik, v teku na 400 m ovire zasedel peto mesto (49,59). Zmagal je Nemec ganskih korenin Joshua Abuaku (48,12). »Glede na to, da sem tekel na neugodni prvi stezi, sem z doseženim časom zelo zadovoljen. Tekmo sem odtekel korektno, kot sva se dogovorila s trenerjem. Le na zadnji oviri sem imel nekaj težav. Malce sem se je dotaknil in to je bilo dovolj, da me je vrglo iz ritma. Imel sem namreč tedaj že zelo 'težke' noge in sem se komaj obdržal, skoraj sem padel, a sem se tokrat dobro rešil,« je dejal Guček.

Potrebuje počitek


Tina Šutej je bila peta v skoku s palico na mitingu v Bellinzoni v Švici. Preskočila je 4,38 metra. S 4,73 metra je zmagala Sandi Morris iz ZDA, zlata na dvoranskem SP lani ter trikrat srebrna na SP na prostem in srebrna na olimpijskih igrah v Riu. Druga je bila Švicarka Angelica Moser (4,58 m). Tina je tokrat v prvem skoku preskočila 4,38 m, nato je na 4,48 m letvico trikrat podrla.

Ponovno dve minuti
Neja Filipič je na mitingu v italijanski Padovi v skoku v daljino zasedla drugo mesto, četudi je s 6,18 m precej zaostala za svojimi najboljšimi dosežki. Anita Horvat je bila tretja na 800 m in se je z 2:00,40 zelo približala meji dveh minut. Na 800 m je zmagala Američanka Sinclaire Johnson, edina je tekla pod dvema minutama (1:59,76), druga je bila Irka Ciara Mageean (2:00,08), deseta pa druga Slovenka Veronika Sadek (2:03,27).

»Tek je bil od začetka zelo počasen, zato je bil ritem konstanten oba kroga. Imela sem dober občutek med tekom in sem zadovoljna z nastopom. V nedeljo pa me čaka še tekma v Zagrebu,« je povedala Horvatova. V skoku v daljino je bila prepričljivo najboljša Nigerijka Ruth Usoro s 6,75 m, tretja je bila Srbkinja Sarah Lukić s 6,13 m. Slednjo je Filipičeva s 6,14 m presegla v drugi seriji, v zadnji pa je ob petih skokih čez šest metrov dosegla svoj najboljši izid.

Značke: atletika, šport

Članki iz rubrike