nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

au
au
0 23.06.2023 16:37:09

Ganljiv zapis Hrvata, ki je pomagal Slovencu, vam bo dal misliti: Ljubeznivo bi vas prosil, da bi ...

alesfevzer.com
Oglasil se je hrvaški športnik, ki je na ekipnem evropskem prvenstvu pomagal Slovencu.

Slovenska atletska reprezentanca je na ekipnem evropskem prvenstvu na stadionu Šlask pri Katovicah na Poljskem osvojila četrto mesto in prvi preboj v prvo ligo zgrešila le za pol točke. Precej pozornosti javnosti je pritegnilo dogajanje v teku na 5000 metrov, Slovencu Vidu Botolinu, ki je skoraj omagal, je do cilja pomagal hrvaški kolega Dino Bošnjak.


Botolina je dolgo skoraj nesel, ko ga je podpiral v cilj in bil zato zadnji, a so Slovenca pozneje diskvalificirali in ni končal na 15. mestu. Na to odločitev se je slovenska ekipa pritožila, a jo je vodstvo tekmovanja zavrnilo. Po tem dogodku se je oglasil tudi hrvaški junak, ki pa je s tem zapisom marsikoga presenetil.

"Zahvaljujem se vam za zanimanje, ampak bi vas ljubeznivo prosil, da bi razumeli mojo željo in te zgodbe ne bi preveč širili. Po mojem mnenju je to neka povsem normalna in človeška poteza, ki res ne potrebuje velike zgodbe. Jaz bi bil najbolj vesel, če se to sploh ne bi zgodilo in bi moj prijatelj Vid dirko končal tako, kot bi si želel. Želel bi si, da bi bil moj nastop uspešnejši in da bi prinesel več točk svoji reprezentanci, ki ji čestitam za vrhunske rezultate. Upam, da me razumete, še enkrat pa se vam zahvaljujem za zanimanje. Ko si ga bom zaslužil s športnimi dosežki, vam bom z veseljem na voljo," je v sporočilu za javnost zapisal Dino Bošnjak.

Članki iz rubrike