nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

au
au
27 03.06.2023 12:53:29

Bo ptujski 'superman' atletike silovito napadel svetovni rekord? Njegove besede odmevajo ...

Profimedia
Kristjan Čeh – najboljši slovenski športnik lanskega leta, najboljši slovenski atlet, svetovni prvak, kolos s Ptuja, predvsem pa skromen mladenič, ki uživa ob domačem ognjišču, v družbi tistih, ki so mu najbližje.

V letošnji sezoni želi Kristjan zmagati na vseh mitingih diamantne lige in ubraniti naslov svetovnega prvaka. V obširnem pogovoru za sobotno prilogo športnega dnevnika Ekipa SN je razmišljal tudi o svetovnem rekordu: "Na treningih nikoli ne mečem tako daleč kot na tekmah. Prepričan sem, da če bo šlo naprej tako, kot mora iti, če bom spočit in bodo pogoji ugodni … potem lahko vržem zelo daleč. Zelo, zelo daleč. Težko pa obljubim svetovni rekord (74,08 metra; Vzhodni Nemec Jürgen Schultz 6. junija 1986 v Neubrandenburgu; op. p.). Moralo bi biti res vse idealno …"

kristjan ceh 3
Profimedia


Toda če ima Čeh stalne mete preko 70 metrov, morda okoli 71 metrov, mu eden v idealnih pogojih lahko odleti tudi do 74 metrov. S tem se 24-letni Ptujčan strinja:"To pa drži. Če imaš dober dan, če je vse idealno, če so pogoji dobri … Vsekakor disk lahko odleti tako daleč."

Torej teoretično lahko pade tudi svetovni rekord? "Teoretično lahko."

Daljši pogovor s Kristjanom Čehom, v katerem je razkril tudi svoj odnos s svojim največjim tekmecem Litovcem Mykolasom Alekno, pa pojasnil, kakšno je življenje v Estoniji, od koder prihajata njegovo dekle in trener, si lahko preberete v Ekipini sobotni izdaji, ki je na voljo tudi na spletni Trafiki24.

sobotna priloga

Članki iz rubrike