benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

(jz)
(jz)
0 07.06.2022 11:36:17

Mass pred vsemi, stadiona pa nima

Ian Matic Guček
PETER KASTELIC/AZS
Na stadionu Kladivarja v Celju je bilo dvodnevno ekipno državno prvenstvo. V vseh konkurencah so zmagali atletinje in atleti ljubljanskega Massa, ki pa še z ostalimi klubi sploh ne morejo več kakovostno trenirati na stadionu v Šiški.

Moška in ženska ekipa Massa je bila v vodstvu že po prvem dnevu, drugi dan pa je le še potrdila premoč v slovenski atletiki. To je tudi druga »velika« zmaga novega predsednika Massa Luke Zidarja (prva velika zmaga je gotovo to, da je postal oče). Ob taki premoči ljubljanske atletike bo imel Luka boljše pogajalsko izhodišče, ko se bo z odgovornimi za šport v Ljubljani pogovarjal, kje bodo lahko trenirali, od najmlajših do reprezentantov, ko bodo v Šiški potekala dela za ureditev olimpijskega atletskega centra v Ljubljani.



Ob koncu prvega dneva je Robert Renner ob koncu dneva s 5,40 metra in zmago v skoku s palico dosegel najboljši izid tekmovanja po mednarodnih tablicah. Osemindvajsetletni Renner je skočil 15 centimetrov pod normo za EP avgusta v Nemčiji. "Zadovoljen sem, saj sem moral kar nekaj časa čakati na začetek. Imel sem nekaj težav pri izvajanju skokov, ampak na 5,40 metra sem imel zelo dobro višino bokov. Zato pričakujem še boljše rezultate že na naslednjih tekmah," je dejal Renner. Anita Horvat je v teku na 400 metrov prepričljivo zmagala s časom 52,71 sekunde. Še vedno jo kar nekaj loči od norme za EP (51,70) in julijskega svetovnega prvenstva v ZDA (51,35). A je njen cilj, da normi doseže v teku na 800 metrov.



"Načrt je, da na 800 metrov tečem na obeh velikih atletskih tekmah leta. Po tem teku na 400 metrov pa sem bolj zadovoljna, kot sem bila pred dvema dnevoma. Popraviti sem želela napake in se ne obremenjevati s časom. Opravila sem svoje delo in dosegla kar dober čas," je dejala Horvatova. Na 110 metrov ovire je Filip Jakob Demšar, ki se je vrnil iz ZDA, na svoji prvi domači poletni tekmi s 13,92 sekunde za skoraj sekundo ugnal najbližjega tekmeca. "Nisem zadovoljen. Startal sem dobro, a zadel drugo in četrto oviro ter izgubil veliko hitrosti. Pred dvema dnevoma sem šele prišel v domovino, tako da več pričakujem v četrtek na mitingu v Ljubljani," je pojasnil Demšar.



Drugi dan je Ian Matic Guček na 400 metrov ovire s 50,18 sekunde za dobro sekundo zaostal za 42 let starim slovenskim rekordom Roka Kopitarja (49,11). Osemnajstletni Guček je postavil osebni rekord in je peti najhitrejši Slovenec vseh časov na nizkih ovirah. Rekord je Kopitar tekel 3. junija 1980 v Mariboru, temu se je Guček v knežjem mestu približal in za dobrih šest desetink zaostal za normo (49,50) za evropsko prvenstvo, ki bo v Münchnu med 15. in 21. avgustom.



"Zelo sem vesel, saj sem se zelo približal državnemu rekordu. Razmere za tek so bile zelo dobre, mogoče je bilo le malo preveč soparno, veter pa mi je ugajal. Na ovirah sem tekoče opravil in sem zelo zadovoljen z doseženim. Niti ne vem, ali lahko rečem, da sem bil presenečen po prihodu v cilj, ko sem videl čas na zaslonu. Upal sem namreč, da bi se celo spustil pod 50 sekundami," je bil vesel Celjan Guček.



Na gimnaziji Celje Center je tik pred DP opravil pisne dele mature. "Bilo je kar zahtevno vse skupaj, združiti treninge in zahtevno učenje ni najlažje, mi je kar dobro uspelo. Zdaj me čaka še ustni del izpitov in temu sem prilagodil naslednje tekme. V četrtek bom nastopil v Šamorinu na Slovaškem, čez dva tedna v Mariboru in nato na članskem DP,« je pojasnil Guček in dodal: »Za EP bolj gledam lestvico kot normo, prvih 36 se uvrsti po rezultatih. Za zdaj sem 30. in sem zraven. Imam pa še rezerve. Na mladinskem SP bom imel dobro konkurenco, in če prej ne, se tam nadejam teka pod 50 sekundami." Na 400 metrov ovire se je izkazala Aneja Simončič, ki je edina tekla pod minuto in s 57,40 sekunde dosegla tudi dober čas, s katerim pa je ostala sedma na slovenski lestvici vseh časov. 

Značke: ekipno-dp, celje

Članki iz rubrike