pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 15.06.2019 19:40:41

Martina Ratej v Celju izpolnila normo za SP v Dohi

alesfevzer.com
Martina Ratej je prvi dan atletskega pokala Slovenije v Celju prav v zadnjem poskusu tekmovanja v metu kopja vrgla 61,58 metra in izpolnila normo (61,50 m) za svetovno prvenstvo, ki bo med 28. septembrom in 6. oktobrom letos v Dohi. To imata izmed slovenskih predstavnikov le še Maruša Mišmaš na 3000 m zapreke in Tina Šutej v skoku s palico.

Neja Filipič je v troskoku v zadnji seriji pristala pri 13,91 m in na svoji drugi tekmi v sezoni v disciplini, ki je ne trenira, le za 29 centimetrov zaostala za normo za SP (14,20 m).


Maja Mihalinec je v teku na 100 m s časom 11,53 sekunde za slabe tri desetinke zaostala za normo za SP (11,24), ki jo bo sedaj lovila v nedeljo na 200 m. Joni Tomičić Prezelj je za več kot eno dolžino razdalje med ovirami ugnala vse tekmice (13,40).

Lia Apostolovski, hčerka nekdanjega slovenskega rekorderja v skoku v višino Saše Apostolovskega, je zmagala v disciplini njenega očeta z 1,86 m. S tem je varovanka aktualnega slovenskega rekorderja Rožleta Prezlja postavila osebni rekord ter ugnala udeleženko velikih tekmovanj v zadnjem obdobju, tudi olimpijskih iger, Marušo Černjul (1,80 m). Aostolovska je bila na 1,89 m, kar je pet cm pod normo za Dhgo, trikrat neuspešna.

Značke: atletika, pokal

Članki iz rubrike