pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 24.05.2019 16:06:59

Janežič drugi na svoji prvi tekmi sezone v Rietiju

Reuters
Najboljši slovenski atlet zadnjega obdobja Luka Janežič (Kladivar Celje) je na svoji prvi tekmi v novi sezoni na prostem v teku na 400 m na mitingu v italijanskem Rietiju zasedel drugo mesto (46,26 sekunde). Janežič bo nastopil tudi v soboto v Slovenski Bistrici na prvem slovenskem mitingu mednarodne lige na 300 m.

"Kar težko se je bilo odločiti za nastop v Italiji, odkrito priznam, da sem se odločil zgolj zaradi res zelo dobre denarne ponudbe. Čas na 400 m, ki sem ga dosegel, ni nič posebnega, a ga gledam v luči zaključnih priprav. Tekel bom še v soboto v Slovenski Bistrici, imel bom dve tekmi v dveh dnevih, kar bo ob zaključnem ciklusu treningov dobrodošlo predvsem zaradi velikih tekmovanj, kjer si tekme večinoma tudi sledijo v podobnem ritmu. Po tem vikendu bodo sledile specifične priprave na sezono, predvsem pa piljenje in dviganje forme," je povedal Janežič, ki je bil na poti v domovino v avtu že kmalu po tekmi.

Janežič je prejšnji teden pod vodstvom Roka Predaniča še treniral v Medulinu, nastopa v Rietiju ni imel v načrtu, v začetku tedna pa ga je dokončno potrdil, ker je dobil povabilo po odpovedi poškodovanega tekmovalca.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike