Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

sneg, konj Svet24.si

Reke grozijo, za povrh pa nas čaka nova pošiljka...

Nakovalo Svet24.si

Skubeta pokonci drži kovaško delo

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

samuel lucas in hči Njena.si

V šovu Nova zvezda Slovenije tudi hčerka tega ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne doživela pravljico!

ue
ue

HEJ, ta tip se me dotika kot kakšen NOREC! Ste videli to? (video)

Reuters

Eden najboljših atletov na svetu je poskrbel za precejšnje razburjenje na Otoku in v Nemčiji.

Britanec Mo Farah, oziroma Sir Mo Farah, kot si je zaradi svojih uspehov prislužil naziv, je nemške policiste obtožil rasnega nadlegovanja. Do incidenta je prišlo na letališču v Münchnu, kjer je odlični tekač prestopal na poti na trening v Etiopijo.

Objavil je tudi video na svojem Instagram profilu, obtožujoč nemške policiste. "Ta tip se me dotika kot kakšen norec! Čisto maltretiranje! Nehajte me porivati, ne smete se me dotikati," je med drugim govoril Farah na posnetku, na katerem mu policist govori, da naj gre proti izhodu.

Britanec je pozneje vložil uradno pritožbo proti münchenskemu letališču, češ, da je bilo ravnanje uradnih oseb na letališču neprimerno in na rasni osnovi, na socialnih omrežjih pa zapisal še: "Žalosten, da leta 2018 doživim rasno nadlegovanje," obtožujoč Nemce, da so tako ravnali z njim samo zato, ker je nosil jakno s kapuco.

Ampak, zgodba ima seveda tudi drugo plat. Bavarska policija je zapisala, da odločno zavrača vsakršne obtožbe rasizma. "Sir Mo Farah je najprej izrazil nestrinjanje z rutinskim varnostnim pregledom potnikov, potem pa prekršil vartnostna pravila in ignoriral policijski ukaz," je objavila policija.

Značke: farah , instagram , münchen