favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.08.2017 21:25:20

Diack in Rusa izgubili pritožbo na Cas

Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani je danes zavrnilo pritožbe Pape Massate Diacka, sina nekdanjega predsednika Mednarodne atletske zveze Iaaf Lamina Diacka, ter dveh ruskih funkcionarjev. Ti so se v Lozani pritožili zaradi prepovedi delovanja v atletiki.

Papa Massata Diack ter nekdanji predsednik ruske atletske zveze Valentin Balahničev in trener Aleksej Melnikov so se na Cas pritožili, da bi ovrgli doživljenjske prepovedi delovanja v atletiki. Te so si prislužili zaradi vpletenosti v ruski dopinški škandal oziroma v njegovo prikrivanje, pri čemer je Iaaf ugotovila tudi korupcijo.


Januarja lani je etična komisija Iaaf vsem trem izrekla kazni, v upanju na pomilostitev in novo možnost delovanja v športu so se obrnili na Cas. A v Lozani so pritrdili mnenju Iaaf. Cas je danes sporočil, da so po preučitvi dokaznega materiala ugotovili "nedvoumno trdnost obtožb, tako da sankcije ostajajo veljavne."

Na odločitev se je že odzval Balahinčev, ki je za ruske medije dejal: "Pričakoval sem nekaj takega. Vse, kar se v zadnjem času dogaja na pravnem športnem področju, je absolutno povsem na dnu. Odločitev je nepravična in nezakonita."

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike