podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 03.08.2017 21:30:25

Janežič vse bližje odločitvi, da bo na SP v Londonu nastopil

Arsen Perić
Slovenski rekorder v teku na 400 m Luka Janežič je danes na prizorišču 16. svetovnega prvenstva v atletiki, ki se bo v petek začelo v Londonu, opravil dva treninga, po katerih še ni potrdil starta v sobotnem prvem krogu kvalifikacij, je pa vse bližje potrditvi nastopa, vsekakor veliko bolj, ker pred odhodom iz domovine.

"Danes sem opravil dva treninga, ki sta potekala boljše od pričakovanj. Nisem si mislil, da se bom tako dobro počutil. Tudi trening sem oddelal, kot je treba. Zato sem danes veliko bolj gotov, da bom v soboto nastopil, kot sem bil. Malo mi je pobralo moči, imam v glavi blokado, da sem bil bolan. Bom moral to še v sebi predelati in odmisliti, da pet dni nisem nič delal. Noge še niso prave. Manjka mi tonusa in tudi občutka za tek, naredil pa sem zelo dober trening. Občutek sicer še ni najboljši, toda pred mano je še en dan, ko bom lahko še bolj gotovo vase in bi lahko potrdil svoj sobotni start," je povedal Janežič.

Evropski prvak do 23 let ima 13 izid med prijavljeni tekači na SP na 400 m. Po izjemni sezoni je zbolel na zaključnih pripravah pred tekmo leta. "Imel sem veliko izjemnih tekem in vrhunskih izidov, potem pa se mi je porušil imunski sistem in sem za tri dni obležal. Imel sem visoko vročino, glavobol in prebavne težave. Bil sem tudi na infuziji," je pojasnil Janežič in o svojih tekmovalnih ciljih dodal: "Vsako prvenstvo je tekmovanje zase, prvi cilj je polfinale, finalni nastop bi bil presenečenje, ki pa je možno."

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike