Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

au
au
2 22.07.2017 08:45:27

Velik navijač Olimpije po zgodovinskem mejniku v Monaku: Neverjetno, še nekaj dni ne bom dojel!

Nikola Miljković
Luka Janežič je v petkovem večeru dosegel izjemni izid v teku na 400 metrov. Postal je prvi Slovenec, ki je to razdaljo pretekel pod 45 sekundami in se izstrelil v svetovni vrh.

Evropski prvak do 23 let Luka Janežič je na diamantni ligi v Monaku v teku na 400 m zasedel šesto mesto in s časom 44,84 sekunde v izjemni svetovni konkurenci izboljšal svoj slovenski rekord; 45,07 je tekel 13. avgusta lani v polfinalu na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Poskrbel je za zgodovinski mejnik in se kot prvi Slovenec spustil pod magično mejo 45 sekund. Z rekordom mitinga, 43,73, je zmagal svetovni rekorder, olimpijski in svetovni prvak Wayde van Niekerk iz Južne Afrike.

"Neverjetno, še nekaj dni ne bom dojel, kaj sem dosegel. Zelo sem si želel, da bi v tej sezoni tekel pod mejo 45 sekund in to mi je uspelo na tem pomembnem in odmevnem mitingu, zato sem izjemno vesel," je povedal Janežič.

janezic af
alesfevzer.com
Najhitrejši tekmeci so ga dohitevali na okrog polovici proge. "V bistvu sem prvih 200 m tekel zelo dobro, pričakoval sem, da me bodo ujeli med 150 in 180 m, so me pa pri 210 metrih. To pomeni, da sem šel prvi del zelo dobro, najbolje v tej sezoni. Najslabši je bil drugi zavoj, finiš pa je bil znova zelo dober. V prehodu v ciljno ravnino sem vedel, da bodo prvi tekli 44 sekundami ali pod to mejo, zato sem si rekel, da jih moram ujeti. Lovil sem jih in ko sem prišel v cilj sem vedel, da je čas blizu oziroma pod prejšnjim rekordom," je pojasnil član celjskega Kladivarja.

rudolf janezic
Z van Niekerkom se prejšnji mesec v Velenju zaradi nastopa na diamantni ligi ni srečal. "Z van Niekerkom sem tekel že v polfinalu OI v Riu, ni bilo prvič. V taki skupini je neverjetno teči in tudi zato sem dosegel tako dober čas. Ko sem videl izpisan državni rekord, sem doživel izjemen, nepopisen občutek. Tega si želim čim večkrat. To je bila zadnja tekma pred SP v Londonu. Odšel bom na Roglo na priprave, nato pa bom v britanski prestolnici nastopil zelo mirno, ker sem v tej sezoni praktično vse naredil. Tokrat tudi vrhunski izid, ki ga moram ponoviti v polfinalu SP. Zdaj lahko rečem, da sem vse bližje finalu največje tekme letošnjega leta. To je izid, s katerim lahko ciljem na finale v Londonu," je zatrdil Luka Janežič, ki je sicer goreč navijač nogometašev Olimpije in če le lahko, zmaje spodbuda z navijaške tribune. Tudi na derbijih v Ljudskem vrtu ...

Članki iz rubrike