Mobilna verzija
nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

STA
STA

Martina Ratej druga na diamantni ligi v Rabatu

alesfevzer.com

Slovenska rekorderka Martina Ratej je na atletski diamantni ligi v maroškem Rabatu v metu kopja zasedla drugo mesto. Z 62,46 metra je edina slovenska predstavnica na tekmi zaostala le za svetovno rekorderko in dvakratno olimpijsko zmagovalko Barboro Špotakovo s Češke (63,73 m) in si zagotovila nastop na finalu letošnje lige.

Ratejeva je začela zelo neprepričljivo, s 55,41 m, takoj nato pa je že v drugi seriji vrgla 62,42 m in se prebila na drugo mesto takoj za Špotakovo. Ta je daljavo dneva zmogla že v svojem prvem poskusu. Ratejeva je nato vrgla 61,47 m, v četrti in peti seriji ni imela veljavnega dosežka, končala pa je s 60,07 m.

"Z uvrstitvijo sem zelo zadovoljna, drugo mesto je odličen dosežen. Pričakovala pa sem večjo daljavo, toda tudi ostale tekmovalke niso zmogle več, med njimi so bile tudi tekmice, ki imajo izide krepko preko 65 m. Razen Špotakovi nobeni ni uspelo kaj posebnega. Bile smo brez energije v tej maroški vročini," je dejala Ratejeva.

Pred dobrim tednom dni je bila na diamantni seriji v Londonu s 64,85 m tretja, za Špotakovo (68,26 m) in aktualno olimpijsko zmagovalko Saro Kolak (67,83 m). Slednja je danes zmagala na evropskem prvenstvu do 23 let na Poljskem, kjer je vrgla 65,12 m.

"Moji zadnji izidi niso slabi, priključila sem se najboljšim na svetu. Na svetovnem prvenstvu avgusta v Londonu se bom borila za finale, že tu sem prehitela nekaj dobrih tekmovalk in sem na dobri poti, da na SP dosežem zastavljen cilj. Pred Londonom bom konec prihodnjega tedna nastopila le še na državnem prvenstvu v Celju. Nato pa bodo 6. avgusta na SP že kvalifikacije," je dodala Ratejeva.

Značke: atletika , sta