reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 09.07.2017 19:03:03

Amos in Felixova do izida leta, Thompsonova hitrejša od Schippersove

Na današnjem atletskem mitingu diamantne lige v Londonu sta letošnja najboljša časa na svetu postavila Nigel Amos iz Bocvane v teku na 800 metrov ter Američanka Allyson Felix v teku na 400 metrov. Amos je razdaljo pretekel v času 1:43,18 minute, Felixova pa v 49,65 sekunde.

Ena od poslastic današnjega mitinga v Londonu, ki bo med 4. in 12. avgustom gostil tudi svetovno prvenstvo v kraljici športov, je bil ženski tek na 100 metrov. V bržkone najbolj atraktivni atletski disciplini je smetano pobrala Jamajčanka Elaine Thompson, ki je s časom 10,94 za tri stotinke sekunde premagala evropsko kraljico sprinta - Nizozemko Dafne Schippers.

Britanski privrženci atletike so najbolj nestrpno pričakovali tek na 3000 metrov, na njihovo veliko veselje pa je slavil svetovni in olimpijski prvak Mo Farah s časom 3:35,15.


Za slovenske ljubitelje atletike je bil najbolj zanimiv nastop Martine Ratej, ki je v metu kopja zasedla tretje mesto. Ratejeva je s 64,85 metra dolgim metom dosegla svoj najboljši izid v tej sezoni in za 33 cm popravila svoj letošnji dosežek z majskega mitinga v Celju. Pred Ratejevo sta se uvrstili le svetovna rekorderka in olimpijska prvakinja iz Pekinga 2008 in Londona 2012, 36-letna Čehinja Barbora Špotakova (68,26 m), in aktualna olimpijska prvakinja iz Ria de Janeira 2016, Hrvatica Sara Kolak (67,83).

"Zelo sem zadovoljna z današnjo tekmo. Konkurenca v Londonu je bila zelo močna, uvrstitev na tretje mesto pa najboljši pokazatelj, da se mi stopnjuje pripravljenost pred avgustovskim svetovnim prvenstvom v Londonu. Po dolgem času sem na velikem mitingu dosegla dober izid, kar me zelo veseli," je za STA dejala 35-letna Ratejeva in dodala: "Do svetovnega prvenstva (to bo od 5. do 13. avgusta v Londonu op.p.) načrtujem nastop na mitingu diamantne lige prihodnji teden v Rabatu in na državnem prvenstvu v Celju, oba mitinga pa bosta namenjena čim boljši pripravi za svetovno prvenstvo, kjer si želim nastopiti v velikem finalu."

Zelo dober je bil tudi dosežek olimpijske prvakinje v skoku v daljino Američanke Tianne Bartoletta, ki je ob londonski zmagi zmogla 701 cm, 13 cm je zaostala evropska prvakinja Ivana Španović iz Srbije.

Članki iz rubrike