Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.06.2017 11:22:12

Blake s pomočjo Bolta najhitrejši v zadnjih petih letih

Reuters
Povratnik po poškodbi Yohan Blake in dvakratna olimpijska prvakinja iz Rio de Janeira Elaine Thompson sta blestela na 100 m tudi na jamajškem državnem prvenstvu. Nekdanji svetovni prvak Blake, ki se je na legendarnem nacionalnem stadionu v Kingstonu vrnil po poškodbah, je z 9,90 sekunde dosegel svoj najboljši čas zadnjih petih let in izid sezone.

Thompsonova, ki ji je na olimpijskih igrah v Riu uspel redek dvojček z zmagama na 100 in 200 metrov, je na 100-metrski razdalji z 10,71 prav tako dosegla najboljši izid leta na svetu.

Thompsonova in Blake sta tako lepo zapolnila odsotnost jamajških olimpijskih herojev Usaina Bolta in Shelly-Ann Fraser-Pryce ter poskrbela za izjemna atletska dosežka.

Blake se vrača na atletske steze po nekaj letih težav s poškodbami. Čas 9,90 je njegov najboljši vse od leta 2012, ko je na mitingu v Lozani tekel 9,69. Drugi je bil Julian Forte, ki je v polfinalu z 9,99 odtekel osebni rekord, z 10,04, mesto v prvi jamajški sprinterski ekipi pa si je s tretjim mestom zagotovil še Senoj-Jay Givans z 10,05.



Blake je dejal, da mu je do izjemnega izida največ pomagal reprezentančni kolega in partner pri treningih Bolt. "Vsakič, ko tečem, sem boljši. Vsakič sem hitrejši. Rad bi le zadržal to pripravljenost do svetovnega prvenstva. Usain me na vsakem treningu spodbuja k boljšim rezultatom. Brez njega ne bi tako hitro napredoval," je po zmagi dejal Blake.

Thompsonova, ki na 200 m v nedeljo ne bo nastopila, je zmagala pred veteranko Simone Facey na drugem mestu z 11,04, tretja je bila Jura Levy z 11,06.

Največje presenečenje večera je pripravila Rhonda Whyte, ki je zmagala na 400 m ovire z osebnim rekordom 54,29. Kellion Knibb je še tretjič letos izboljšala jamajški rekord v metu diska; ta zdaj znaša 62,73 metra.

Značke: atletika, jamajka

Članki iz rubrike